Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
3

Matematik problemlerini (Hız, işçi vb.) yapamıyorum. Temelim var ancak nasıl denklem kuracağımı bilmiyorum ne yapmalıyım?

461 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Mustafa İğraç
Lise öğrencisiyim

İlk olarak, problemi dikkatlice okuyup anlamanız ve verilen bilgileri not etmeniz önemlidir. Problemin sizden ne istediğini net bir şekilde belirlemelisiniz. Ardından, problemin bilinmeyen kısımlarını temsil eden değişkenleri tanımlamalısınız. Hız problemlerinde genellikle hız (v), zaman (t) ve mesafe (d) gibi değişkenler kullanılır. Formülleri ve temel ilişkileri hatırlamak da önemlidir. Örneğin, hız problemlerinde Hız = Mesafe / Zaman (v = d / t) formülü kullanılır. İşçi problemlerinde ise genellikle işçi başına yapılan iş miktarı ve toplam iş süresi gibi faktörler göz önüne alınır. Verilen bilgileri kullanarak denklemler oluşturmalı ve bu denklemleri çözerek bilinmeyen değişkenleri bulmalısınız. Örneğin, iki işçinin birlikte bir işi ne kadar sürede bitireceğini hesaplamak için her iki işçinin bir saatte yaptığı iş miktarlarını toplayarak toplam iş miktarını bulabilirsiniz. Son olarak, bulduğunuz sonuçları problemde verilen bilgilerle karşılaştırarak doğruluğunu kontrol etmelisiniz. Bu adımları izleyerek ve bol bol pratik yaparak, denklem kurma ve problem çözme becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Online kaynaklar, video dersler ve öğretmenlerinizden alacağınız destek de size bu süreçte yardımcı olacaktır.

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Duygu Akşit
Duygu Akşit
51K UP
siyaset bilimi ve kamu yönetimi öğrencisi

Merhabalar :) Bir zamanlar ortaokulda ve hatta lisede ben de aynı konudan çok sıkıntı çekmiştim. Asıl sorun tabii ki öncelikle formüllerde kullanılan sembollerin ne anlama geldiğini anlamak. Bunun için öncelikle bu sembolleri tek tek yazarak karşılığının ne olduğunu bulman gerek. Daha sonrasında yapacağımız şey konu anlatım ve soru çözüm videoları izlemek. Sembollerin ne anlama geldiğini anladıktan sonra anlatılanları daha kolay anlamaya başlayacaksın. Zaten çok soru tarzı gördükçe soru tarzlarına alışıp sana çok kolay gelmeye başlayacak. Fazla soru tipi olmaz zaten genellikle formüllerin yerleri değişir, rakamları değişir... Böyle daha çok soru tarzı görüp üzerinde çalışarak ilerlersen çok daha fayda göreceğini düşünüyorum. Şahsen ben böyle yaparak matematik netlerimi 25+ yapmıştım. Umarım sen de faydasını görürsün. ;)

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close