Matematikteki sayıların sonsuz büyüklükte olması esasında çok büyük bir sorun değil mi? Tam sayılar arasında geçişlerin olanaksız olması gerekmez mi? Örneğin "1" sayısından "2" sayısına ulaşmak olanaksız değil midir? (1. 1, 1. 2, 1. 3,... 1. 999... ) (aynı şekilde 1'e ulaşmak da olanaksızdır. )
Matematikte bu tarz bir sıkıntı söz konusu değil, bu düşünceye sebebiyet veren matematiği fizik ile karışıyor olman. Örnekten yola çıkarak bir kişinin bir adım ilerlemesi için onun yarısını, bunu da ilerlemesi için bunun da yarısını ilerlemesi vs. gerektiğini düşünerek sonsuz tane sonsuz küçüklük ilerlemesi gerektiğini ve bunun absürtlüğünden dolayı uzayın kesikli olduğu yani en küçük temel uzunluk olduğu ve bundan daha kısasının olmadığı iddia edilebilir. Buna Zeno Paradoksu denir.
Lakin bu fiziği ilgilendiren bir sorun olur. Matematikse sayılar mesafeyi, adeti ağırlığı vs. betimelemek zorunda değil. Evet, fizikte, günlük hayatta vs sayıları bu şekilde kullanıyoruz ancak matematik tek başına bunlarla ilgilenmez. Matematik yalnızca bize soyut nesneleri ve aralarındaki mantıksal ilişkiyi sunar. Dolayısıyla matematikte 1'den 2'ye gitmek gibi bir şey yoktur.