Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Osman Yiğithan Yılmaz
Üye 15 Ekim 2023 1 Cevap
2

Latincenin günümüzdeki işlevselliği nedir?

Şu sıralar Latince öğrenmeye kafayı taktım, bir noktada geçici bir heves olduğunu bilsem de yine de bir şans vermek istiyorum ama dilin ne işime yarayacağını hala bir yere oturtamadım. Latince öğrenmenin günümüzde bir faydası var mı?
620 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Eymen Şengül
Araştırma ve kaynak 16 Ekim 2023

Latince'nin Günümüzdeki Yeri

Öncelikle Latince nedir, bunu bir öğrenelim.

Öncelikle Latince, başka bir deyişle Latin Dili, İtalik grupta yer alan bir Hint-Avrupa dilidir. Orta çağ boyunca Latince, bilimsel çalışmalarda sıklıkla kullanılmıştır ve orta çağda birçok resmi bilimsel kaynakta Latince dili kullanılmıştır. Latin Dili’nin atası Roman dilleridir.

Tüm Reklamları Kapat

Şimdi ise sorduğunuz soruyu cevaplayalım.

Latince'nin günümüzde hiçbir şekilde bir işlevselliği bulunmamaktadır. Günümüz ülkeleri arasında A’dan Z’ye hiçbir ülke bu “ölü dili” resmi olarak kullanmaz. Eskiden çok sıklıkla kullanılan Latince günümüzde hiçbir ülkenin resmi dili olarak kullanılmaz.

Her ne kadar Latince hiçbir ülkenin resmi dili olarak kullanılmasa da, Latince Bilimin resmi dilidir. Birçok bilimsel kaynakta hala daha Latince kullanılmaktadır.

Sizin bu dili öğrenme hevesiniz beni mutlu etti. Latince oldukça çekimli bir dildir ve öğrenmek, Roman Dilleri’nin soyundan geldiği için diğer dilleri de anlama konusunda büyük bir avantaj sağlar. İspanyolca, Fransızca ve İtalyanca gibi dilleri öğrenmek isteyenler için de temel bir yapı taşıdır. Umarım istediğiniz başarıyı elde edersiniz!"

Kaynaklar

  1. Brittanica. Latin Language. (14 Eylül 2023). Alındığı Tarih: 16 Ekim 2023. Alındığı Yer: Britannica | Arşiv Bağlantısı
  2. Abhishek Yadav. (2023). Latin: A Dead Language Which Is Still Alive. Readers' Blog. | Arşiv Bağlantısı
  3. Umut Yakar. Modern Dillerin Oluşmasını Sağlayan Latincenin Tarihi: Bugün Hala Latince Konuşan Ülkeler Var Mı?. (29 Haziran 2023). Alındığı Tarih: 16 Ekim 2023. Alındığı Yer: Webtekno | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close