Evet evrimleşebilirler, üstelik bunun için milyonlarca yıl geçmesine de gerek yok. Şartların çok ani değişimi ve yeni oluşan şartlara uyum süreci gerektiğinde, bazı adaptasyonlar hızlıca gerçekleşebilir. Fakat oluşan yeni şartların elbette çok kritik değişimler içermemesi gerekir. Örneğin; ayılar için ortada hiç bir besin kaynağı kalmadıysa, bitkiler gibi bir anda fotosentez yapmalarını bekleyemeyiz.
Kutup ayılarının evrim tarihine baktığınızda; boz ayılardan 300 ila 900.000 bin yıl önce ayrıldığını görüyoruz. Kutup bölgelerinde besin kaynakları yaşamlarına imkan vermeyecek ölçüde tükenirse, popülasyonun en azından bir kısmı yeni alanlarda besin arayabilir ve tekrardan boz ayı olmasalar da benzer bir türe evrilebilirler.
Buna benzer adaptasyon ile ilgili çok çarpıcı bir örnek verebilirim. Filler özellikle son 100 yıldır sırf dişleri yüzünden aşırı avlanmıştır. Popülasyon içinde mutasyona uğramış ve dişleri olmayan filler avlanmadığından çok kısa sürede popülasyonun önemli bir kısmı dişsiz fil sürülerinden oluşmaya başlamıştır. Yani koca koca dişleri olan fillerin dişlerinin yok olması için milyonlarca yıl geçmesine gerek kalmamıştır.