Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
0

Kuantum teorisini destekliyor musun? Destekliyorsan neden destekliyorsun?

Sorum sadece bu.
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Namesis Gzy
Namesis Gzy
10K UP
Okur

Kuantum teori̇si̇n elbette desteklemen lazim . Parçaciklarin bi̇rbi̇ri̇yle i̇leti̇şi̇mi̇ atom alti dünyada nasil kurallar var di̇ye öğrenmen lazim . Atom alti parçaciklarin i̇li̇şki̇si̇ni̇ anlaman lazim ki̇ temel fi̇zi̇ği̇ rayina oturtabi̇lesi̇n . Kuantum fi̇zi̇ği̇ çok önemli̇di̇r .Işinlanma yada bi̇rçok teknoloji̇k i̇lerlemeyi̇ saglayacaktir . Kuantum teknoloji̇si̇ çi̇pleri̇ sayesi̇nde i̇nsan medeni̇ saklama sayisina göre medeni̇yet i̇lerli̇yordu

Mesela Carl sagan ın Dediği gibi ;

Tüm Reklamları Kapat

Bilgi hakimiyeti (Carl Sagan): Alternativef olarak, Carl Sagan saf enerji kullanımının üzerine başka bir boyut daha eklenmesini sundu: Medeniyetin sahip olduğu bilgi miktarı.

A harfini 106 bitlik bilgi (yazılı olarak bilinen insan kültürlerinden daha az) olarak, ve sonraki her harf için bir üstü olarak kabul etti. Bu şekilde bir Z medeniyetinin bilgi miktarı 1031 bit olur.

Tüm Reklamları Kapat

Bu derecelendirmeye göre, 1973 Dünyası 1013 bitlik bilgi ile 0.7 H medeniyeti olur.

Sagan'a göre şuanlık hiçbir medeniyetin Z derecesine gelmiş olması mümkün değildi.

Bilgi ve enerji yönleri birbirlerine tamamen bağlı olmadıkları bir medeniyetin Z derecesinde olması tip 3 medeniyet olduklarını göstermezdi.[5]

Kuantum evreni ve kuantum teorisi bir devrimdir . Birçok bilimsel keşfe imza atılacaktır Kuantum Teorisi sayesinde . Mesela Higgs bozonu , Ve diğer parçacıklar hakkında bilgi sahibi olacaksın .

Mesela NOrmal pc lerde 01 varken Kuantum bilgisayarlarda hem 1 hemde 0 dır . Aynı andadır . Bunu anlamak için Mikrodenetleyici Lojistik devrelere bakabilirsiniz en azından fikir sahibi olacaksınız .

Mesela Veriler daha güvenli olucak mesela Çin Kuantum Şifreleme Teknolojisi geliştirdi .

KUANTUM IŞINLANMA : Kanada ve Çin'de yapılan son deneylerde, ekipler birbirlerinden biraz farklı deney düzenekleri kullandı ve hafifçe farklı sonuçlar elde etti. Her iki çalışmanın da ayrıntıları Nature Photonics dergisinde yayımlanan makaleler ile paylaşıldı. Deneylerin en büyük ortak noktası, halihazırda var olan fiber optik ağları kullanarak enformasyonu ışınlamış olmaları. Kullanışlı kuantum iletişim sistemlerinin yapılandırılması açısından bu çok önemli bir nokta. Aslında kuantum ışınlanma, uzun mesafeler arasında daha önce de başarılmıştı. 2012 yılında Avusturya'da çalışan bir grup fizikçi, lazer kullanarak 143 km uzağa enformasyonu ışınlayarak rekor kırmıştı. Ancak kullandıkları teknolojinin, fiber optik ağlar kadar kullanılabilirliği yoktu.

Deneyleri daha iyi anlatabilmek için Anil Ananthaswamy şöyle bir benzetme yapıyor: Alis, Bob ve Çarli adlarında üç kişi olsun. Alis ile Bob kriptografik anahtarlar paylaşmak istiyor ve bunu yapabilmek için Çarli'nin yardımına gereksinimleri var. Alis Çarli'ye bir parçacık gönderirken, Bob da iki parçacığı dolaşık duruma getirip bunlardan birini Çarli'ye gönderiyor. Çarli her ikisinden de gelen iki parçacığı ölçüyor. Böylece bu parçacıklar ayırt edilemez oluyorlar. Sonuçta Alis'in parçacığının kuantum durumu, Bob'un dolaşık parçacığına aktarılmış oluyor.

Tüm Reklamları Kapat

Kanada deneyi tam olarak bu süreci gerçekleştirdi ve Calgary'nin fiber optik ağının 6,2 km'lik bölümü üzerinden kuantum enformasyon gönderebildi. Ekipten Wolfgang Tittel, bu uzaklığın yukarıdaki benzetmede Çarli ile Bob arasındaki uzaklığa karşılık geldiğini belirtiyor.

Çin deneyinin kuantum ışınlaması ise daha uzaktan başarıldı: 12,5 km. Ancak onların deney düzeneği biraz farklıydı. Çarli ortada bulunuyor ve dolaşık parçacıkları yaratarak birini Bob'a gönderiyordu. Bu yöntem daha hatasız bir iletişime olanak sağlıyor ve merkezi bir kuantum bilgisayarın (yani Çarli'nin) çevredeki pek çok Alis ve Bob ile haberleştiği kuantum ağlar için çok işe yarayacağı anlaşılıyor. Calgary modeli ise çok daha büyük uzaklıklara yayılabilir, çünkü Bob bir kuantum yineleyici gibi çalışıp enformasyon daha da uzaklara gönderebilir.

Kaynaklar

  1. Vikipedi. Kardaşev Ölçeği. (8 Ocak 2021). Alındığı Tarih: 8 Ocak 2021. Alındığı Yer: Vikipedi | Arşiv Bağlantısı
  2. Sevkan Uzel, et al. Kuantum Işınlanma Laboratuvar Dışında Başarılı Olarak Gerçekleştirildi. (21 Eylül 2016). Alındığı Tarih: 8 Ocak 2021. Alındığı Yer: BilimFili | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close