Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
2

Konu farketmeksizin bir hikaye yazmam gerekiyor. Hangi konu hakkında yazacağımı bilemedim. Felsefi ve düşünmeye yönelik bir konu istiyorum?

382 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Gökdeniz Sağlam
Araştırmacı Yazar

Kendimde aktif bir yazar olduğum için konu bulmayla alakalı sizlere birkaç ip ucu verebilirim.

Özellikle mitoloji alanında eser vermeniz hayal gücünüz açısından verimli olabilmektedir. Okuduğunuz etkilendiğiniz bir mitolojik zamanı ve karakterleri ele alarak kendi evreninizi oluşturabilirsiniz. Hali hazırda mevcut olan karakterler üzerine eserinize modern bir hikaye oluşturabilirsiniz. Önümüzdeki yıllarda yayınlamayı düşündüğüm kendi yapıtım olan yaklaşık 1000 sayfalık bir eserim var.

Bu eseri oluşturma sırasında şunu fark ettim, kitap-hikaye öyle açılıp hemencecik yazılmaz. Hikaye oluşturulurken önce karakterler sonrada hikayenin geçeceği evren yazılmalıdır. Oluşturacağınız bu detaylar belkide kitapta yer almayacaktır ancak yine oluşturmak sizi iyi bir yazar yapacaktır. Kahramanlar kimler, onlar nasıl görünüyor, neyi severler, huyları, hareketleri, davranışları. Bu kahramanlar nerelerde yaşıyorlar, nasıl bir coğrafyadalar, deniz var mı, yoksa dağın eteklerindeler mi? Sıcak bir yer mi? Böyle sorulacak binlerce soru olabilir. Siz kafanızda bir dünya tasvir edip, oluşturduğunuz kahramanları o dünyaya ekledikten sonra nihayet artık hikaye oluşturabilirsiniz.

Tüm Reklamları Kapat

Burada pek tavsiye etmesemde başlangıç aşamasında dediğim gibi modern hikaye örgülerini, mitolojik karakterlerin doluştuğu bir döneme adapte ederek kısa vadede başarılı bir iş ortaya koyabilirsiniz. Bunu tavsiye etmemde ki amaç; yeni başlayan yazarların evren oluşturma konusunda başarısız olmasıdır.

Konu tavsiyesi verebilmek güç size kati tavsiyem okuyabildiğiniz kadar kitap okuyun, farklı edebiyat ekollerine hakim olun. Farklı çağların yazım dillerine aşina olun. Yalnızca bir paragraftan o kitabın yazıldığı döneme dair fikirleriniz yeşermek zorundadır. Ancak buda dediğim gibi çok ciddi bir okuma deneyimi gerekmektedir, bu işten soğmamak ve umutlarını kaybetmemek adına bu yolculuğa sıkı bir hazırlık ile başlamanızı öneririm.

Ayriyeten internet üzerinde hikaye örgüsü hakkındaki çeşitli yazım metotlarını okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Kaynaklar

  1. Bekir Arslan. 12 Aşamada Kahramanın Yolculuğu. Alındığı Tarih: 9 Mart 2024. Alındığı Yer: Bekir Arslan Medium | Arşiv Bağlantısı
10
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Bahar Sude Karahancı
Öğrenci

Çok bir şey yazan biri değilimdir. Ama felsefeye ilgim vardır. Benim de çok sorguladığım ve çok düşündüren -bana göre- insanlığın neden var olduğu hakkında bir şeyler yazabilirsin. Bunun hem biyolojik hem de felsefi açıklaması vardır. Yinede daha derinlere inip biraz kafa karıştırabilirsiniz.[1]

Kaynaklar

  1. dergipark. İnsan Neden Vardır?. Alındığı Tarih: 9 Mart 2024. Alındığı Yer: dergipark | Arşiv Bağlantısı
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close