Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
İlknur Özdemir
İlknur Özdemir
1,942 UP
Üye
0

Ki̇mya dalında zorluk derecesi̇ fazla olmayan, deneye dayalı ve etki̇li̇ bi̇r proje öneri̇leri nelerdir?

Ki̇mya bi̇li̇m dalı fi̇ki̇rleri̇
193 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Namesis Gzy
Namesis Gzy
10K UP
Okur

Elbette Kimyasal Evrim . Miller Urer deneyi gibi bir deney yapabilirsiniz .

CO2 → CO + [O] (atomik oksijen)

Tüm Reklamları Kapat

CH4 + 2[O] → CH2O + H2O

CO + NH3 → HCN + H2O

Tüm Reklamları Kapat

CH4 + NH3 → HCN + 3H2 (BMA prosesi)

CH2O + HCN + NH3 → NH2-CH2-CN + H2O

NH2-CH2-CN + 2H2O → NH3 + NH2-CH2-COOH

Ve yarattığınız kimyasal evri̇mi̇ çok hücreli̇ canlıya dönüştürün.. Daha sonra ise DNA'yı akıllaştırın . Böyleli̇kle yarı akıllı yarı organik bi̇r canlı elde edersi̇ni̇z.

Otomatik DNA veri depolama sistemi, ekip tarafından geliştirilen bir yazılım kullanıyor. Bu yazılım dijital verinin sıfır ve birlerini, DNA'nın yapıtaşları olan adenin, guanin, sitozin ve timin bazlarına çeviriyor. Ardından pahalı olmayan, büyük ölçüde hazır bulunan laboratuvar ekipmanı kullanarak, gereken sıvıları ve kimyasalları bir sentezleyiciye döküyor. Bu sentezleyici, üretilmiş DNA parçaları inşa ediyor ve sonra onları bir depolama kabına itiyor. Sistemin veriyi kullanması gerektiğinde, DNA'yı uygun şekilde hazırlayacak başka kimyasalları kaba döküyor ve mikro-akışkansal pompalar kullanarak, sıvıları bir makineye itiyor. Bu makine, DNA dizilimlerini "okuyarak" onları bir bilgisayarın anlayabileceği enformasyona yeniden çeviriyor.

Ted Ed'de DNA çoklu hücre gi̇bi̇ bi̇lgi̇ vardi nasil yeni̇ yaratilan canlı için dna yapmalari için .

Yani̇ kisacasi bi̇yoki̇my , bi̇raz da elektronik İle böyle güzel bi̇r proje yapmiş olursunuz

Zaten benim düşündüğüm bir projeydi bende paylaşim dedim.

Kaynaklar

  1. Sevkan Uzel. Dna Molekülüne Veri Depolamak İçin Tam Otomatik Sistem Geliştirildi. (24 Mart 2019). Alındığı Tarih: 7 Ocak 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close