Elbette Kimyasal Evrim . Miller Urer deneyi gibi bir deney yapabilirsiniz .
CO2 → CO + [O] (atomik oksijen)
CH4 + 2[O] → CH2O + H2O
CO + NH3 → HCN + H2O
CH4 + NH3 → HCN + 3H2 (BMA prosesi)
CH2O + HCN + NH3 → NH2-CH2-CN + H2O
NH2-CH2-CN + 2H2O → NH3 + NH2-CH2-COOH
Ve yarattığınız kimyasal evri̇mi̇ çok hücreli̇ canlıya dönüştürün.. Daha sonra ise DNA'yı akıllaştırın . Böyleli̇kle yarı akıllı yarı organik bi̇r canlı elde edersi̇ni̇z.
Otomatik DNA veri depolama sistemi, ekip tarafından geliştirilen bir yazılım kullanıyor. Bu yazılım dijital verinin sıfır ve birlerini, DNA'nın yapıtaşları olan adenin, guanin, sitozin ve timin bazlarına çeviriyor. Ardından pahalı olmayan, büyük ölçüde hazır bulunan laboratuvar ekipmanı kullanarak, gereken sıvıları ve kimyasalları bir sentezleyiciye döküyor. Bu sentezleyici, üretilmiş DNA parçaları inşa ediyor ve sonra onları bir depolama kabına itiyor. Sistemin veriyi kullanması gerektiğinde, DNA'yı uygun şekilde hazırlayacak başka kimyasalları kaba döküyor ve mikro-akışkansal pompalar kullanarak, sıvıları bir makineye itiyor. Bu makine, DNA dizilimlerini "okuyarak" onları bir bilgisayarın anlayabileceği enformasyona yeniden çeviriyor.
Ted Ed'de DNA çoklu hücre gi̇bi̇ bi̇lgi̇ vardi nasil yeni̇ yaratilan canlı için dna yapmalari için .
Yani̇ kisacasi bi̇yoki̇my , bi̇raz da elektronik İle böyle güzel bi̇r proje yapmiş olursunuz
Zaten benim düşündüğüm bir projeydi bende paylaşim dedim.
Kaynaklar
- Sevkan Uzel. Dna Molekülüne Veri Depolamak İçin Tam Otomatik Sistem Geliştirildi. (24 Mart 2019). Alındığı Tarih: 7 Ocak 2021. Alındığı Yer: | Arşiv Bağlantısı