Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Emin Çoban
Üye 12 Haziran 2023
4

Kilo almak bu kadar kolaysa vermek niye bukadar zor?

543 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Moderatör Uyarısı
Yetersiz Kaynak 1 moderatör tarafından eklendi
İçeriğe yönelik akademik veya güvenilir kaynaklar sunulmamıştır.
0
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye Diyetisyen eğitimi sertifika sahibim. 12 Haziran 2023

Kilo verme sırasında yaşanan duraklama, bedeninizin geçici olarak kilo vermeye direnç gösterdiği bir durumdur. Bazen bu durum vücutta dönem dönem meydana gelen su kaybı sonucu oluşabilir. Bazı zamanlarda ise bu durum farklı bir ağırlığa uyum sağlamaya çalışan bedeninizin sahip olduğu bir çözüm yoludur.[1][1][1]

Kaynaklar

  1. O. MÜFTÜOĞLU. Kilo Vermek Neden Zor?. (24 Mart 2015). Alındığı Tarih: 12 Haziran 2023. Alındığı Yer: Hürriyet | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Şafak Tan Özkan
Endüstri mühendisiyim. Fizyoloji ile amatör olarak ilgilenmekteyim. 14 Haziran 2023

Aslında zor değil sadece kullandığımız metotlar bazen işe yaramıyor. Metot işe yaramayınca da zor diye algılıyoruz. Bir örnekle açıklayayım. Dünyanın en karmaşık makinası bedenimiz ve biz doğduğumuz dan beri bu makinanın kullanım kitapçığını okumuyoruz. Nasıl ki hiç araba kullanmamış biri için araba kullanmak çok karmaşık ve zorken gerekli eğitim ve pratikleri yaptıkça kolaylaşıyor, Diyet ve kilo kontorlü de bu şekilde. Ben 2 saat bile yemeden duramayan, sürekli midesi kazınan biriydim. Sonra araştırmaya başladım. Grelin (açlık hormonu), leptin, insülin gibi hormonlar nasıl çalışır konularını önde gelen doktorlardan ( Prof. Dr. Canan Karatay kitapları, Dr. Eric Berg, Dr. Jason Fung[1], Dr. Stein Ecberg youtube kanalları) dinledim kitaplarını okudum. Mekanizmanın nasıl çalıştığını anlayınca şimdi acıkmadan 16-24-36 saat yemeden durabiliyorum. Bu evredeyken vücudun ne dönüşümlerden geçtiğini gereksiz ve zararlı hücrelerden, kanser virüs ve diğer zararlı bakterilerden, zararlı iç yağlardan nasıl kurtulduğunu, mekanizmanın nasıl işlediğini biliyorum. Eskiden kontrolüm altında olmayan kilom ve sağlığım şimdi tam kontrolüm altında. Üstelik doğru prosedürü uyguladığım için açlık da hissetmiyorum. Tek yapmamız gereken kullanım kılavuzumuza sahip çıkmak. Not: bu süreçte 14 kg verdim. Reflü bitti. sindirim sistemi sorunlarım azaldı. insulin direncim gitti. Kırışıklıklar ve deri de sarkmalar yok oldu.Yemekten sonra uygklama vs. bitti. Fizyoloji'ye merak sarmanın mükâfatını hala almaya devam ediyorum. Zor sandığım şey meğer kolaymış. Kaynaklarda Dr. Jason Fung'un bu konuyu tane tane anlattığı bir videoyu bıraktım. (Türkçe altyazı için CC yi açıp ayarlardan subtitles => auto Translate => Turkish seçebilirsin.)

Kaynaklar

  1. Dr. Jason Fung. Science Of Intermittent Fasting (2022) | Jason Fung. Alındığı Tarih: 14 Haziran 2023. Alındığı Yer: youtube | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close