Bunca varoluşsal risklerin altındayken yaşamamız sadece şanstan ibaret. Kaynakların tamamının bilime kullanılması gerekirken din uğruna heba ediliyor. Kendi türümüz diye öncelik gösterilmesi bencilliktir diye düşünüyorum. Zeki insanların aptallardan daha fazla yaşam hakkı olması gerekmez mi?
Olması gerektiği zaman olacaktır. Şu an olmuyorsa henüz olması için şartlar oluşmamış demektir. Hala dünyada boş şeylere harcayacak oldukça fazla kaynağımız var demektir. Gerçekten kaynaklar azaldığında ve gerçekten yetmeyecek konuma geldiğinde, bu kaynakların yerine geçebilecek alternatif kaynaklar bulunamadığında, gerçek bir kıtlık yaşandığında ancak o zaman bu söyledikleriniz olabilir.
Ortada 100 bin kişiye yetecek kadar yemek kaldığında ve 7 milyar kişinin her biri bu yemeğe ulaşmaya çalıştığında insanın hiç de düşündüğünüzü gibi bir varlık olmadığını anlamanız oldukça kolay olacaktır. Bunun için and dağları kazasını inceleyebilirsiniz.
Bana göre; bu söylediğim her şey insanın düşünebilmesiyle kaybolmuştur. Bunun böyle olamamasının sebebi yine senin bu soruyu düşünüyor oluşun.
Düşünemeseydin etik kurallar, zeka ayrımı, din, bilim olmayacaktı. Bu durumda duygular varolmayıp belkide çoktan elenmiş genlerimiz dünyadan kalkmış olacaktı.
Olması gerektiği bir zaman olacağını sanmıyorum çünkü düşünce ve duyguların yer aldığı bir yerde hayvanlar gibi bir evrim süreci beklemek yanlış olur.
Bence bu sorunun netleşmiş hali; "İnsan olmasaydı dünya nasıl olurdu?" olmalıdır.