Kadın ve erkeklerde çoğu hormon ortaktır çünkü çoğu hormon tek bir bez tarafından sentezlenmez. Buna örnek olarak kadınlara özgü olarak bilinen progesteron ve östrojen gibi hormonlar böbrek üstü bezlerde (Adrenal Korteks) ve testislerde üretilir fakat kadınlarda olan miktarın onda biri kadardır bu hormonlar. Aynı şey kadınlarda da olmaktadır.
Oksitosin ve prolaktin gibi hormonlar ise hipofiz bezinden salgılandığı için ve erkeklerde kesinlikle bulunur fakat miktarları çok düşüktür.
Dediğiniz tanımı karşılayabilecek tek hormon kadın vücudunda döllenmeden 5 gün sonra oluşan blastosisten yani endometriyuma (Rahim duvarına) yerleşmiş döllenmiş hücrelerden salgılanan HCG (Human Koriyonik Gonadotropin) hormonudur. Bu hormon korpus luteumun devamlılığını sağlar progesteron üretimi kesilmez böylece adet döngüsü başlamaz ve rahim duvarları yani endometriyum korunur. Bu hormon 8-11. haftalarda zirveye ulaşır. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde plasenta işlevini kazandıkça HCG seviyeleri düşer ve sabitlenir. Onun korpus luteumu ayakta tutmasının bir önemi kalmamıştır artık, plasenta korpus luteumun görevini üstlenir ve progesteron salgılar. Doğuma kadar düşük seviyelerde seyreder ve doğum sonrası üretimi biter.