Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
4

Kadınlar cinsel birliktelik yaşadığı erkeklerin DNA'larını taşır mı?

Denk geldigim bir makalede kadinlarin seks yaptigi erkeklerin dna sini tasidigini ve bu dna larin omurilige kadar yapistigini okudum ve kesinligi knitlanmamis bazi vakalar okudum yani daha once baska erkeklerle birlikte olmus kadinlarin dogurdugu bebek tamamen size ait olmayabilir, bu calismalarin sinekler uzerinde yapildiginida duydum gerci
20,661 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
B Polat
B Polat
324K UP
Bilim Meraklısı

Hayır, böyle bir şey doğru değildir. Sperm hücrelerinin ömrü kısadır en fazla 5 gün yaşar.[1] Sperm hücreleri bakteri yada virüs gibi kan ya lef sistemine girip vücudun başka bölgelerine taşınıp, gittiği yerde bölünebilen yetilere sahip hücreler değildir. O yüzden kadının omuriliği gitmesi mümkün değildir. Spermden bağımsız erkeğin DNA'nında yayılması mümkün değildir. Bağışıklık sistemi tanımadığı tüm DNA anında yok eder. Sineklerdeki araştırmanın insanlar ile hiç bir alakası yoktur.

610 görüntülenme

Kaynaklar

  1.  . Sperm: How Long Do They Live After Ejaculation?. Alındığı Tarih: 29 Ağustos 2022. Alındığı Yer:   | Arşiv Bağlantısı
6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Darwin Darwins
Araştırdım
Orijinal Soru: Kadınlar cinsel birliktelik yaşadığı partnerlerinin DNA'larını taşır mı?

Çalışmaya öncülük eden bilim adamları vardıkları sonuçlarda, erkek mikrokimerizminin erkek çocuğu bile olmayan kadınlarda o kadar da nadir olmadığını açıklıyor. Bunun nedenlerinden bazıları arasında “tanınmayan kendiliğinden düşük, kaybolan erkek ikiz ve anne dolaşımı veya cinsel ilişki yoluyla aktarılan ağabey” sayılabilir. Dr. Lee'den olası son nedeni, cinsel ilişkiyi açıklamasını istedim. Gruplarının bu konuda uzman olmadığını ve bir dişinin kan dolaşımında dolaşan cinsel ilişkiden elde edilen erkek DNA'sı hipotezini desteklemenin bu çalışmanın amacı olmadığını kabul ediyor. Çalışmanın yazarları, "ilişkiden sonra geçici erkek DNA'sı olabileceğine dair başkaları tarafından ortaya atılan bir olasılığı kabul ediyorlar ... düşünce, basitçe spermde erkek DNA'sı olduğu ve bunu temizlemenin biraz zaman alabileceğidir."

İlişkiden sonra kadın kanında dolaşan erkek DNA'sı fikri, bilim adamları tarafından öne sürülen bir hipotezden ibarettir ve doğruluğu kanıtlanmamıştır.[1]

Erkek DNA'sının seksten sonra kadında kaldığı ve DNA'nın her cinsel ilişkide oluştuğu iddiası, atıfta bulunduğu çalışma tarafından desteklenmiyor. Bu araştırma, cinsel ilişkiyi kadınlarda erkek mikrokimerizminin kaynağı olarak listelemedi.[2]

Tüm Reklamları Kapat

Ancak şimdilik, sonuç net: Cinsel partnerlerin DNA'sını alıkoymayla ilgili viral korku hikayesi, araştırmalarla desteklenmeyen kapsamlı iddialar içeriyor.[3]

Daha detaylı bilgi için kaynaklara bakabilirsiniz.

434 görüntülenme

Kaynaklar

  1. D. Ritchie. Nevertheless, Foreign Dna Persisted. (29 Kasım 2017). Alındığı Tarih: 18 Haziran 2023. Alındığı Yer: Science Says | Arşiv Bağlantısı
  2. W. Feed. Male Dna 'Living Forever' In Women After Sex Is Short On Evidence - Australian Associated Press. (4 Haziran 2021). Alındığı Tarih: 18 Haziran 2023. Alındığı Yer: Australian Associated Press | Arşiv Bağlantısı
  3. C. Praderio. Women Might Have Male Dna In Their Body — Here's Why. (28 Mart 2018). Alındığı Tarih: 18 Haziran 2023. Alındığı Yer: Insider | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close