Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
1

IT'lerle, galaktik konseyle, ruhani varlıklarla iletişime geçtiğini iddia eden insanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Linke koyduğum videoyu izleyip onun hakkında yorum yaparsanız çok sevinirim. Bu tarz şeylere nasıl yaklaşmalıyız, gerçeklik payı var mı merak ediyorum.
340 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Mehmet Göksu
Otodidakt

Adenozin trifosfat (ATP) hücresel düzeyde kullanılan enerji kaynağıdır. ATP'nin yapısı, bir azotlu baz (adenin), bir riboz şekeri ve üç seri bağlı fosfat grubundan oluşan bir nükleozit trifosfattır.

İnsan beyninde ön korteks, yani düşünme eylemiyle sıkı bağlantılı olan alnımızın hemen altındaki beyin kabuğu bölümündeki her bir nöron, düşünce eylemi sırasında saniyede 4,7 milyar ATP tüketir.[1][3]

Beynimizin bu bölümünde yaklaşık olarak 1,3 milyar nöronumuz var.[2]

Tüm Reklamları Kapat

Dolayısıyla, düşünme eyleminin her saniyesinde beynimizin prefrontal konteksinde, 6,11 kentilyon (milyar kere milyar, 10^18) ATP tüketilir.

Yukarıdaki video toplamda 1.124 saniye sürüyor. Yani videoyu seyrederken harcadıklarımı geçtim, sadece konu üzerine düşünmek için bile 6,86^21, yani 6,8 sekstilyon ATP harcamam lazım.

6,8 sekstilyon, nereden baksanız çok yüksek bir meblağ. Özellikle böyle saçma sapan, yalan dolan olduğu son 100 küsur yıldır binlerce kere kanıtlanmış olgular için durduk yere bu kadar çok ATP harcanması, en hafif tabirle hücresel metabolizmamıza ihanettir.

Dolayısıyla, IT'lerle, galaktik konseyle, ruhani varlıklarla iletişime geçtiğini iddia eden insanlar hakkında kesinlikle düşünmemeyi tercih ediyorum. Bunun için harcayacağınız zamanda boş duvara baksanız beyniniz dinlenir, daha zinde olursunuz. Boş duvar bile bu konulardan size daha faydalıdır.

Kaynaklar

  1. X. Zhu, et al. (2012). Quantitative Imaging Of Energy Expenditure In Human Brain. NeuroImage, sf: 2107-2117. doi: 10.1016/j.neuroimage.2012.02.013. | Arşiv Bağlantısı
  2. Mariana Gabi, Kleber Neves, Carolinne Masseron, et al. No Relative Expansion Of The Number Of Prefrontal Neurons In Primate And Human Evolution. (8 Ağustos 2016). Alındığı Tarih: 22 Temmuz 2023. Alındığı Yer: pnas doi: 10.1073/pnas.1610178113. | Arşiv Bağlantısı
  3. R. J. Rodrigues, et al. (2015). Atp As A Multi-Target Danger Signal In The Brain. Frontiers in Neuroscience, sf: 138219. doi: 10.3389/fnins.2015.00148. | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close