Aşağıda diğer gezegenlere gönderilen robotik sondalardan bahsedeceğim. Gönderilip gönderilmediğine siz karar verin.
Venera 7: Sovyetler Birliği'nin 1970'te Venüs'e gönderdiği Venera 7, başka bir gezegene başarılı bir şekilde yumuşak iniş yapan ve başka bir gezegenden Dünya'ya veri gönderen ilk uzay aracı olmuştur.
Huygens sondası: Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından yaratılan Huygens sondası, Satürn'ün uydusu Titan'a yönelik Cassini-Huygens görevinin bir parçasıydı. Huygens, yörüngeyi turlamakla görevlendirilen Cassini'den 25 Aralık 2004'te ayrıldı ve 14 Ocak 2005'te Titan'a indi. Huygens, Dünya'ya şu ana dek 350 fotoğraf göndermiştir.
Vega 1, Vega 2: enüs'ün atmosferine girmek üzere aerobotları ve iniş birimlerini bıraktı. İki iniş birimi de yaklaşık 46 saat boyunca Venüs atmosferindeki gazlar hakkında Dünya'ya bilgiler gönderdi ve bu 46 saatin sonunda pilleri bitti ve şu anda kimse onlara ne olduğunu bilmiyor. Ancak yere çakılmış olmaları kuvvetle muhtemel.
Mesenger: 18 Mart 2011 günü Merkür yörüngesine giren uzay aracını aletleri 24 Mart günü tekrar çalıştırıldı, ilk fotoğraflar ise 29 Mart günü döndü. Bilimsel veri toplanmaya ise 4 Nisan günü başlandı. MESSENGER Uzay Sondası 30 Nisan 2015'te Merkür'ün yüzeyine çakıldı.
Diğer yandan Güneş Sistemi'mizde ki tüm gezegenlere birden fazla yakın geçiş rotası olan veya yörüngeye oturtulmuş uzay araçları vardır. Bu güne kadar en verimli araştırma medyada nadiren gündem olsa da Cassini-Huygens - ilk Satürn yörüngezeri (ing:orbiter) ve Titan iniş aracı/sondasıdır.