Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Bısmarck Crow
Üye 17 Ağustos 2023 1 Cevap
2

İnsanların günümüze kadar geçirdiği mutasyonlar nelerdir? Nerelere etkisi yada zararı olmuştur?

188 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Baki Erdoğan
Optimus Prime 17 Ağustos 2023

Laktoz Toleransı: Tarımın yaygınlaşmasıyla, bazı insan grupları süt ürünleri tüketmeye başladı. Bunun sonucunda laktoz toleransı adı verilen bir mutasyon gelişti. Bu mutasyon, süt şekeri olan laktozu sindirebilmeyi sağlıyor. Bu mutasyon, süt ve süt ürünleri tüketen insanların besin kaynaklarını artırarak hayatta kalma şansını artırmış olabilir.

Hastalıklara Karşı Direnç: İnsanlar tarih boyunca çeşitli hastalıklara maruz kalmış ve bazı insan grupları bazı hastalıklara karşı direnç kazanmış olabilir. Örneğin, sıtma direnci gibi genetik değişiklikler, belli bölgelerde yaşayan insanlarda sıkça görülebiliyor.

Yüksek Rakım Adaptasyonu: Yüksek rakımlı bölgelerde yaşayan insan grupları, yüksek rakımın getirdiği düşük oksijen seviyelerine uyum sağlamak için genetik değişiklikler geçirmiş olabilir. Bu adaptasyon, daha etkili oksijen taşıma kapasitesi gibi fizyolojik değişiklikleri içerebilir.

Tüm Reklamları Kapat

Cilt Renk Değişimi: İnsanların farklı cilt renklerine sahip olmalarının nedeni, UV ışınlarına maruz kalma seviyeleri ve D vitamini üretimine olan ihtiyaca bağlı olarak gelişen adaptasyonlardır. İnsanlar, yaşadıkları coğrafi bölgelere göre cilt renklerini zamanla değiştirmiş olabilirler.

Sağlık Durumu: Bazı genetik mutasyonlar, bireylerin genetik yatkınlıklarını etkileyebilir ve bazı hastalıklara yatkınlık veya direnç kazanmalarına neden olabilir. Örneğin, kalıtsal hastalıkların bazıları genetik mutasyonlar sonucu ortaya çıkabilir.

Sanatsal ve Zihinsel Yetenekler: Bazı genetik farklılıkların, zihinsel yetenekler ve sanatsal yaratıcılık gibi alanlarda da etkisi olabileceği öne sürülmüştür, ancak bu tür etkiler henüz net olarak anlaşılmamıştır.[1][1]

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close