Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Ayşe Sıla Toz
Üye 18 Ekim
3

İnsanların göz yapıları hep farklı. Peki büyük göz yapısına sahip olanlar küçük göz yapısına sahip olanlardan daha fazla alanı mı görüyor?

İnsanların göz yapıları çeşit çeşit. Irk, yaşadıkları yerin koşulları elbette etkilidir ancak benim merakım herkes aynı alan kadarını mı görebiliyor? Yoksa fark etmeden büyük göz yapısına sahip kişiler daha fazla alanı görebiliyor mu?
579 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Mert Canipek
Mert Canipek
148K UP
Öğrenci ve Sağlıkçı 20 Ekim

Bunun aslında ana sebebi çok daha farklı olabilir herkesin göz evrimleşmesinin farklı olduğu ve gözlerimizin mükemmel derece görmediğinde hem fikir olabiliriz çünkü insanlar üzerinde %60’ı kusurlu görüyor bilimsel araştırmalara göre ve şunuda söyleyebilirizki göz her canlıda ve her farklı şartlarda farklı evrimleşiyor mesela Çinli veya Asyalı insanların gözlerinin çekik olmasının ana temeli soğuktan kendini koruması için evrimleşmiştir insanlar harici hayvanlarda ise daha farklı evrimleşmiştir balıklarda ise daha da farklı evrimleşmiştir bununla ilgili daha fazla detay görmek istiyorsanız eğer [2] eğer daha fazla detay istiyorsamız[1]

Kaynaklar

  1. Çağrı Mert Bakırcı. (2024). Gözün Evrimi: Görme, Göz Kusurları, Gözde Evrimsel Hatalar Ve Çok Daha Fazlası.... Göz Evrimi, sf: 5. | Arşiv Bağlantısı
  2. Çağrı Mert Bakırcı. Göz Evrimi Nasıl Evrimleşti. (20 Ekim 2024). Alındığı Tarih: 20 Ekim 2024. Alındığı Yer: YouTube Evrim Ağacı Kanalı | Arşiv Bağlantısı
11
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Fatma Nur İnakçı
Bilim Sever Okuyucu 20 Ekim

Göz boyutu ya da şekli düşündüğümüz gibi daha geniş bir alanı görmemizi sağlamaz. Aslında görüş açımızı belirleyen şey gözün büyüklüğünden çok göz küresinin içindeki retina ve gözün kafadaki konumudur. Çoğu insanın görüş açısı yaklaşık 180 derece civarındadır ve bu göz kaslarının hareket kabiliyeti retinadaki ışık algılayıcı hücrelerin yoğunluğu gibi etkenlerle belirlenir.

Büyük göz yapısına sahip olan kişilerde retina alanı biraz daha büyük olabilir bu da teorik olarak daha fazla ışık almasını sağlayabilir fakat bu durum daha geniş bir görüş alanı sağladığı anlamına gelmez. Görme gözün tek başına yaptığı bir iş değil; beyin gözden gelen bilgileri işler ve görsel algıyı şekillendirir. Görüş alanındaki bu farklılıklar genellikle önemsiz düzeydedir ve göz boyutundan ziyade genetik ve nörolojik faktörlerin birleşiminden etkilenir.

Özete büyük gözlere sahip olmak daha geniş bir alanı görmek anlamına gelmez. Görme kapasitemizi belirleyen birçok farklı faktör var ve göz boyutu bunlar arasında en baskın olanı değil. Görme açısı ve algı kabiliyeti daha çok gözün yapısal özellikleri retinadaki hücrelerin dağılımı ve beynin görsel bilgiyi işleme şekliyle ilgilidir.

Tüm Reklamları Kapat

9
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close