Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Alper Alper
Alper Alper
1,222 UP
Üye
10

İnsanlar topraktan mı gelir?

İnsan vücudunda bulunan elementlerin hemen hemen hepsi topraktaki elementler ile aynı bu insanın topraktan oluştuğunu mu gösterir? Göstermez ise bu neden böyledir?
15,503 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Deniz Sever
Düşünür

Öncelikle insan vücunun %70'inin şu olduğunu hatırlayalım. Ve ekleyelim ki, Carl Sagan'ın dediği gibi "Hepimiz birer yıldız parçasıyız." Bu da demek oluyor ki vücudumuzda evrenin her yerinden parça olabilir. Vücudumuzda kalsiyum, sodyum, iyot, magnezyum, demir, bakır gibi nice mineraller var. Örneğin dişlerimiz ve kemiklerimizde bulunan kalsiyum.

Ayrıca evrim, maymunların pat diye birden var olduğunu iddia etmez ve insan türünün maymundan geldiğini iddia etmez. Bu iki hipotez de evrime göre komik ve bilimdışıdır. Evrim, ilk canlılığın suda Abiyogenez ile başladığını ortaya koymuştur. Detayları için Abiyogenez olarak araştırmanızı öneririm.

Tüm Reklamları Kapat

Uzun olduğu için bu hakkında Evrim Ağacı'nin YouTube kanalını inceler ve izlerseniz soru işaretlerinizin gideceğini düşünüyorum. Yararlanmanız için linkleri kaynakta belirtiyorum.

3,132 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Yaşam Nedir? Tanımlar, Abiyogenez, Kimyasal Evrim. (24 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 24 Temmuz 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Insan Evrimini Özel Kılan Nedir? Maymunlar Neden Insan Olmuyor?. (24 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 24 Temmuz 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  3. Yazar Yok. Maymun Meselesi, Insan Ile Maymunların Bağlantısı Nedir?. (24 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 24 Temmuz 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Orijin Paradox
Orijin

Soruna cevap evettir. Yani insandaki elementler topraktada bulunur.

Tabi buradan nasil bir sonuç çıkarırsın bu sana kalmış.

Tüm Reklamları Kapat

Hatta biraz daha konuyu genişletebiliriz. Insan nedir? Bir canlidir.

Peki canlılığın yapı taşı nedir?

Tüm Reklamları Kapat

Proteindir. Proteinin yapı taşı nedir?

Aminoasitler. Peki aminoasitlerin yapı taşı nedir? Hangi elementlerden oluşur?

Hidrojen(H), Azot (N), Karbon(C) ve Oksijen (O)

Peki canlılığın yapı taşı olan bu elementler toprakta bulunur mu?

Cevap evet.

Bu konu ile ilgili olarak cok bilinen bir deney vardır. Rus bilim adamı olan Miller deneyi vardır miller canlılığın yapı taşı olan bu elementlerden, canlılığın yapı tasi olan aminoasitleri uygun şartlarda olusturabilirmiyim diye düşünerek bir deney yapmıştır.

Dünyanın o zaman ki koşullarına benzer bir ortamı oluşturduktan sonra inorganik maddelerden organik madde ve aminoasit yapmayı başarmıştır.

1,585 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Ondokuz mayıs universitesi. (2021). Amino Asitler. Onu.edu, sf: 2. | Arşiv Bağlantısı
6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close