Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
0

İnsan hariç olan hayvanlarda da açlıklarını giderdikten sonra yemek yeme isteği devam eder mi?

146 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Üzeyir Yazıcı
Araştırdığım kadarıyla...

İnsan dışındaki hayvanlarda açlıklarını giderdikten sonra yemek yeme isteği devam edebilir, ancak bu durum farklı faktörlere bağlıdır:

1. Hayvan türü:

Bazı hayvanlar: Kediler ve köpekler gibi etçiller, avlarını ve diğer protein kaynaklarını sürekli ararlar. Bu nedenle, doymuş olsalar bile yiyecek aramaya devam etme eğiliminde olabilirler.

Tüm Reklamları Kapat

Diğer hayvanlar: Otçullar ve omnivorlar gibi bitki ve et yiyenler, daha düzenli beslenme düzenlerine sahip olabilirler. Doyduklarında yemeyi bırakabilirler.

2. Bireysel farklılıklar:

Bazı hayvanlar: Diğerlerinden daha fazla yemek yemeye eğilimlidir. Bu durum, genetik, stres, metabolizma ve geçmiş deneyimler gibi faktörlerden kaynaklanabilir.

Diğer hayvanlar: Daha az yer ve doyduktan sonra yemeyi bırakabilir.

Tüm Reklamları Kapat

3. Çevresel faktörler:

Yiyecek bolluğu: Bol miktarda yiyecek varken, hayvanlar ihtiyaçlarından fazlasını yemeye devam etme eğiliminde olabilirler.

Yiyecek kıtlığı: Yiyecek kıtlığı durumunda, hayvanlar yemeye devam etmeleri gerektiğini bilirler ve doymuş olsalar bile yemeyi bırakmayabilirler.

Mevsimsel değişiklikler: Kış gibi soğuk aylarda, hayvanlar vücut ısılarını korumak için daha fazla kaloriye ihtiyaç duyabilirler. Bu nedenle, doymuş olsalar bile yemeye devam etme eğiliminde olabilirler.

4. Psikolojik faktörler:

Can sıkıntısı: Bazı hayvanlar, can sıkıntısı veya stresliyken aşırı yemeye başvurabilirler.

Dikkat çekme: Bazı hayvanlar, ilgi ve sevgi görmenin bir yolu olarak aşırı yemeye başvurabilirler.

Genel olarak, hayvanların açlıklarını giderdikten sonra yemek yeme isteği devam etme olasılığı birçok faktöre bağlıdır. Bu faktörler arasında hayvan türü, bireysel farklılıklar, çevresel faktörler ve psikolojik faktörler yer alır.

Kaynaklar

  1. Susan Bulanda. Stress Causes Overeating In Pets. (26 Mart 2024). Alındığı Tarih: 25 Nisan 2024. Alındığı Yer: A Blog by Susan Bulanda | Arşiv Bağlantısı
  2. AKC Canine Health Foundation. Akc Canine Health Foundation | Healthy Weight For Dogs. Alındığı Tarih: 25 Nisan 2024. Alındığı Yer: AKC Canine Health Foundation | Arşiv Bağlantısı
  3. D. Stewart. Food Bloat In Dogs, Charlottesville Emergency Vet. (4 Kasım 2011). Alındığı Tarih: 25 Nisan 2024. Alındığı Yer: Charlottesville Emergency Animal Hospital - Greenbrier Emergency Vet | Arşiv Bağlantısı
  4. Cornell University College of Veterinary Medicine. Feline Behavior Issues. (24 Ekim 2017). Alındığı Tarih: 25 Nisan 2024. Alındığı Yer: Cornell University College of Veterinary Medicine | Arşiv Bağlantısı
  5. Ohana Pet Hospital. Best Veterinary Hospital In Ventura, Ca 93003 | Ohana Pet Hospital (Ventura And Santa Paula). (30 Haziran 2023). Alındığı Tarih: 25 Nisan 2024. Alındığı Yer: Ohana Pet Hospital | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close