Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Ahmet Akif Gökçe
Üye
3

İlk çağ felsefe tarihi ile felsefeye giriş yapılabilir mi?

Felsefe aracılığıyla düşünme ve Ahmet Arslan felsefeye giriş eserlerinden sonra?
272 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Sena Küçükkıvanç
Yazar&Editör

Evet, antik felsefe tarihi aracılığıyla felsefeye girmek tamamen mümkündür. Sokrates, Platon ve Aristoteles gibi filozofların ortaya koyduğu temel fikirler ve yöntemler, günümüz felsefesini şekillendirmeye devam etmektedir. Antik Yunan ve Roma felsefi geleneklerinin incelenmesi, etik, metafizik ve mantık gibi temel felsefi soruları daha iyi anlamayı sağlar. Bu tarihsel yaklaşım hem felsefi bağlamı sunar hem de modern felsefi tartışmalarda eleştirel düşünme ve analizi teşvik eder.[1]

Kaynaklar

  1. A. Marmodoro. (2022). Why Studying The History Of Philosophy Matters. Think, sf: 5-20. doi: 10.1017/S1477175621000294. | Arşiv Bağlantısı
6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Sabri Şimşek
Öğrenciyim

Şöyle ki, bir bireyin kendine gerçek anlamda bir felsefe tutkunu veya bir entelektüel diyebilmesi için mutlaka ilk çağ felsefesine hakim olması gerekir.(Bana göre).Çünkü ilk çağ felsefesi modern çağların da temelini atmıştır. Platon ve Aristo ile beraber Homeros un eserleri de ilk çağ felsefesini ve yaşantısını anlamanıza yardımcı olabilir. Benim şahsi tavsiyem ise okuduğunuz eserleri göz önünde bulundurarak David Hume ve Descartes ın eserlerinden okumalarınıza devam etmeniz. Çünkü bu büyük filozoflar ( özellikle Descartes) modern çağın mimarı olarak nitelendirilebilecek düzeyde büyük filozoflardır. Ayrıca önerdiğim bu iki ismin ilk çağ filozoflarına göre daha akıcı olduğunu da düşünüyorum. (Tabii ilk çağı tam anlamıyla anlamadan aydınlanma çağında zorlanabilirsiniz, ben ilk çağ felsefesinin yoğunluğunun sizi felsefe gibi kadim bir olgudan soğutmasını istemediğim için önermedim.) Faydam oldu ise ne mutlu bana...

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close