Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
1

HZ Ademin 900 yıl yaşadığı doğru mudur (bilim olarak)?

600 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
İsmail Murat
İsmail Murat
25K UP
Tolkienolog

Hayır, bilimsel olarak Hz. Adem'in 900 yıl yaşadığına dair bir kanıt veya veri bulunamıyor. Bu, dini ve mitolojik bir inanç veya efsane olarak kabul edilir. Bilimsel olarak insan ömrünün belirli bir sınırı vardır ve genellikle genetik, yaşam ve yaşam tarzı yaygın olarak değişkenlere bağlı olarak değişiklikler.

Modern tıp ve insan doğumun genetik ve sınırlarını araştırırken, bugüne kadar ulaşılan en uzun yaşam bilim ömürleri 120 ila 122 yıl arasındadır. Bu durum, yaşam süresinin belli bir noktasında olduğu ve 900 yıl gibi olağanüstü uzunlukta bir yaşamın bilimsel olarak mümkün olmadığını gösterir.

Dini metinler ve mitolojik öyküler, zamanların farklı bir algısını yansıtabilir ve anlamlar taşıyabilir. Bu tür anlatılar, dini veya mistik inanç sistemlerine ait olduğu için, bilimsel gerçeklikten farklı bir Yaklaşım sergiler ve daha çok manevi veya dini bir anlam taşırlar.

Tüm Reklamları Kapat

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Mustafa Kartal Kartal
Bir araştırmacıyım.

Hayır, Hz. Adem'in 900 yıl yaşadığı bilgisi İslam, Hristiyanlık ve Yahudilik gibi bazı dini kaynaklarda yer alsa da tarihsel olarak doğru bir bilgi değildir. Bu, ilahi kitaplarda yer alan efsanevi bir figürün ömrüne atfedilen bir öyküdür.

Hz. Adem'in ömrüne dair bilgiler İncil'in Eski Ahit bölümünde (Tekvin Kitabı) ve bazı hadislerde (İslam geleneğindeki sözler) yer almaktadır. Ancak, bu sayıların gerçek tarihsel kaynaklara dayanmadığı ve sembolik bir anlam taşıdığı kabul edilmektedir.

Tarihsel kaynaklar ve bilimsel çalışmalar, insan ömrünün uzun zaman önceki dönemlerde daha kısa olduğunu göstermektedir. İnsan ömrü, yaşam koşulları, beslenme, hastalıklar ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir, ancak günümüzde ortalama insan ömrü genellikle daha kısa sürelerdedir.[1]

Tüm Reklamları Kapat

0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close