Fizik yasalarına göre maddeden oluştuğumuz için ışık hızından hızlı gidemiyoruz ama ilerleyen yüzyıllarda galaksiye hükmetmeye başladığımız zamanlarda da fizik yasaları değişmeyeceği için 300 bin km hızından hızlı gidememek bize engel oluşturmaz mı? Veya bunu geçmeyi başarmak mümkün mü?
Einstein'a göre ışık hızından hızlı gidilemeyecek olmasının sebebi kütledeki artıştır. Hız arttıkça kütle artar. Işık hızına ulaşıldığında kütle sonsuz olur. Sonsuz kütlenin hareket edebilmek için sonsuz enerjiye ihtiyacı vardır. Bu olmadığı için ışık hızından hızlı hareket edemez.
Yani şu ana kadar elimizdeki veriler ışığında evet bu hızı geçerek kütlesel olarak bir yerden başka bir yere ilerleyemeyiz. Fakat bu çok uzun mesafelere başka yöntemlerle gidemeyeceğimiz anlamı taşımaz.
Einstein-Rosen köprüsü (diğer adıyla solucan deliği) adı verilen bir sistem sayesinde uzay zamanın bükülerek çok uzun mesafeleri çok kısa bir mesafe şeklinde gitmek teorik olarak mümkündür. Beyaz delik kavramını araştırmanızı tavsiye ederim.
Işık hızı yaklaşık 300 bin km/s. Yani oldukça yüksek. Bu hızı geçemiyor olmamızın nedeni kütlemizin olmasıdır. Yani kütlesi olan hiçbir cisim bu hızı geçemez. Kütlesiz olmayı gerektirir. Kütle bu hıza ulaşıldığında değişmez. Bu genel bir yanılgıdır. Yalnızca momentum artar. Hızla birlikte değişen yalnızca zaman ve boyuttur. Yalnızca kütlesiz cisimler ışık hızına erişebilir.