Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Semy Clerk
Semy Clerk
38K UP
Üye
4

Hayatta her şey hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Ne yapmalıyım?

Hayatta ne yapmam gerektiğini, neye başlamam gerektiğini, nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum yani şuan girişimci (zengin) insanların bunu nasıl yaptıklarına bakıyorum ama benim şartlarımla uyumlu olmuyor. Neyi nasıl yapmalıyım onun hakkında bana uzun bir bilgi verir misiniz? Uzun olsa da okurum..
4,431 görüntülenme
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Ertuğrul Fındıkcı
Kendi fikrimi paylaşıyorum.

Merhaba, hayatta hepimiz, son nefesimize kadar öğrenciyiz. Bu sitede olan çoğu kişi araştırmacı bir ruha ve evrene dair meraklara sahip. Sende bunlardan birisin sanırım. Bilmediğini bilmekte bir erdemdir. Kendini başkalarıyla değil kendinle kıyaslamalısın, bu daha pozitif bakmana fayda sağlayacaktır. Demek istediğim; bugünkü sen, dünkü senden ne kadar daha bilgili? Bu sorunun cevabı önemli olmalı senin için sadece, kıyaslama anlamında.

Ben de, hayatta gerçek tutkusunu bulamamış birisiyim. Kendimi geliştirmek istediğim şeyler var; İngilizce, satranç ve kitaplar. Her gün mutlaka vakit ayırmaya çalışıyorum bunlara. 2021 yılının başından itibaren "zinciri kırma" yöntemiyle kendimi geliştirdim. İngilizce rutinimi çok severek yapıyorum, bu sene 24 kitap okudum sene sonuna kadar 30'u bulacağımı düşünüyorum. Dünkü senden daha iyi olmak için vaktini iyi planlamalısın. Tabii bunlar en nihayetinde fikirden ibaret, ne yapmalıyım? sorusuna, bu yazıları fikir süzgecinden geçirip yine cevap verecek sensin. Bu sorunun direkt bir cevabını veremeyiz.

Tüm Reklamları Kapat

Hangi mesleği seçmeliyim? sorusunu soruyorsan kendine şu soruları da sor;

1) Ne yaparken vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum?

Tüm Reklamları Kapat

2) Paramı en çok neye harcıyorum (hobi vs.)

3) Hangi alanda gelişmek beni mutlu ederdi?

Bu üç soruya verdiğin cevaplar aklına bir meslek getirmeyebilir. Hatta soruların cevabı "hiçbir şey" de olabilir. Fakat üçüncü soruya muhtemelen bir cevabın var, diye düşünüyorum. Benim için cevabı "spor" olurdu muhtemelen. Rekabetçi bir karakterim var, fakat takım sporlarında çok iyi sayılmam. Bireysel bir spor dalında milli sporcu olmayı çok isterdim, örneğin: masa tenisi.

Kendin için başarının bir tanımını yapmalısın. Senin için "zenginlik" başarının tanımında yer alıyor mu? Başarılı olarak gördüğün insanların hayatlarını okumuşun ve onlar gibi başlangıç yapmak için şartlarının uyumlu olmadığını düşünmüşün. Bence maddiyat başarının yan getirisidir. Zengin olmak eşittir başarılı olmak, değil diye düşünüyorum.

280 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
4
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ege Aren UZUN
Ege Aren UZUN
21K UP
Bilim Sever

dostum emin ol bu hayatta hiçbir insan hiçbir şey bilmiyor ve daha keşfetmediğimiz ve bilimin de cevap veremediği konular vardır mesela birçok metafizikçilerin teorileri daha bulunamamış öyle düşün ama bilimin en gelişmiş çağlarından bulunuyoruz ki ileride daha fazla gelişecektir ancak biz bunu biliyoruzki asla herşeyin cevabını bulamayacağız örneğin Stephen Wiliam Hawking tüm kozmosu tek bir denklemle açıklamayı planlıyordu hatta ki Her şeyin teorisi adlı onun adına yapılmış bir film var izlemediysen izlemeni şiddetle önerim.

Bu yüzden bunlara takılmamak gerek çünkü benimde bazı zamanlarda senin düştüğün kuyuya düşmüş bulunmataydım ve depresif bir şekilde çözüm yolunu düşünmeye çalışmıştım fakat cevabını asla bulamadım çünkü insanlık tamamen bilimi bilemez.

Tüm Reklamları Kapat

Ardından belli başlı kendimi geliştirecek şeylere yönelmeye başladım kitaplar şahsen ben gelişmenin tek yolu kitaplara bağlı olduğunun düşüncesindeyim çünkü saatlerini ayırsan saatlerde kat kat bilimler öğrenirsin kendim üzerinden gidecek olursam bilmediğim terimleri not alır kitap bittiğinde kendi üzerimde sınav uygulardım ve bu benim entellektüel becerilerimi arttırırdı sanada bunu öğrenirim sonuçta bildiğimiz üzere kitaptaki bir kelime bile çok şey öğretir.

mesela bir kitapta okudum hatırlamıyorum galiba Celal Şengör öneriyordu bilim yapacaksanız çok dil bilmeniz lazım diyordu ve kesinlikle doğru sende kendini geliştirmek adına birçok yol çizip bunu yıkıp daha da düzenleyebilirsin okuduğunuz için teşekkürlerimi sunarım.

398 görüntülenme
8
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ahmetcan Dalçiçek
Felsefe okumaları yapmaktayım.

Bence sana verilen hayattan zevk almaya çalışmalısın.

hangi alanlardan hoşlanıyor ve zevk alıyorsan bu alana yönelmeli ve konsantre olmalısın.

Tüm Reklamları Kapat

zevk almadığın bir alanda büyük atılımlar yapamazsın çok çalışşan bile.

Bu sorunun "Hayatın anlamı nedir?" sorusuyla ilişkili olduğunu düşünürsek bu soruyada biraz cavap vermem gerekir bence hayatın bir anlamı yoktur. Hatta Albert Camus'nun dediği gibi hayatın anlamını aramak absürttür.

Tüm Reklamları Kapat

Hayatın bir anlamı olmadığını kabul ederek kendi hayatına bir anlam yüklemelisin ve bu anlam sana özgü olmalıdır.

son olarak girişimci yada zengin insanların birçoğu başta amaçları zenginlik, şan veya şöhret olmayan insanlardır. Hepsi hayata bir anlam yükleyerek hayallerinin peşinden koşmuşlardır ve sonuç olarak hayallerine kavuşmakla kalmayıp şan, şöhret ve zenginlik kazanmışlardır.

Hayatına bir anlam yüklememen veya hayatın anlamı konusuna dair Albert Camus'yu öneririm.

190 görüntülenme
6
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Sorulara Dön
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katmak için hemen buraya tıklayın.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
EA Akademi
Evrim Ağacı Akademi (ya da kısaca EA Akademi), 2010 yılından beri ürettiğimiz makalelerden oluşan ve kendi kendinizi bilimin çeşitli dallarında eğitebileceğiniz bir çevirim içi eğitim girişimi! Evrim Ağacı Akademi'yi buraya tıklayarak görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
Etkinlik & İlan
Bilim ile ilgili bir etkinlik mi düzenliyorsunuz? Yoksa bilim insanlarını veya bilimseverleri ilgilendiren bir iş, staj, çalıştay, makale çağrısı vb. bir duyurunuz mu var? Etkinlik & İlan Platformumuzda paylaşın, milyonlarca bilimsevere ulaşsın.
Youtube
Filler Neden Farelerden Korkar?
Filler Neden Farelerden Korkar?
Ay Nasıl Oluştu?
Ay Nasıl Oluştu?
Balinalar Nefesini Nasıl 2 Saat Tutabiliyor?
Balinalar Nefesini Nasıl 2 Saat Tutabiliyor?
Işıldayan Bu Taş Radyoaktif mi? | Yooperlite Taşı
Işıldayan Bu Taş Radyoaktif mi? | Yooperlite Taşı
Büyük Deprem Nerede, Ne Zaman ve Ne Büyüklükte Olacak? | Deprem Tahmini!
Büyük Deprem Nerede, Ne Zaman ve Ne Büyüklükte Olacak? | Deprem Tahmini!
Podcast
Evrim Ağacı'nın birçok içeriğinin profesyonel ses sanatçıları tarafından seslendirildiğini biliyor muydunuz? Bunların hepsini Podcast Platformumuzda dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify, iTunes, Google Podcast ve YouTube bağlantılarını da bir arada bulabilirsiniz.
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
Geri Bildirim Gönder
ve seni takip ediyor
Evrim Ağacı Uygulamasını
İndir
Chromium Tabanlı Mobil Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
İlk birkaç girişinizde zaten tarayıcınız size uygulamamızı indirmeyi önerecek. Önerideki tuşa tıklayarak uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu öneriyi, yukarıdaki videoda görebilirsiniz. Eğer bu öneri artık gözükmüyorsa, Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Chromium Tabanlı Masaüstü Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
Yeni uygulamamızı kurmak için tarayıcı çubuğundaki kurulum tuşuna tıklayın. "Yükle" (Install) tuşuna basarak kurulumu tamamlayın. Dilerseniz, Evrim Ağacı İleri Web Uygulaması'nı görev çubuğunuza sabitleyin. Uygulama logosuna sağ tıklayıp, "Görev Çubuğuna Sabitle" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Eğer bu seçenek gözükmüyorsa, tarayıcının Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Safari Mobil Uygulama
Sırasıyla Paylaş -> Ana Ekrana Ekle -> Ekle tuşlarına basarak yeni mobil uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu basamakları görmek için yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak için tıklayın

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close