Merhaba, hayatta hepimiz, son nefesimize kadar öğrenciyiz. Bu sitede olan çoğu kişi araştırmacı bir ruha ve evrene dair meraklara sahip. Sende bunlardan birisin sanırım. Bilmediğini bilmekte bir erdemdir. Kendini başkalarıyla değil kendinle kıyaslamalısın, bu daha pozitif bakmana fayda sağlayacaktır. Demek istediğim; bugünkü sen, dünkü senden ne kadar daha bilgili? Bu sorunun cevabı önemli olmalı senin için sadece, kıyaslama anlamında.
Ben de, hayatta gerçek tutkusunu bulamamış birisiyim. Kendimi geliştirmek istediğim şeyler var; İngilizce, satranç ve kitaplar. Her gün mutlaka vakit ayırmaya çalışıyorum bunlara. 2021 yılının başından itibaren "zinciri kırma" yöntemiyle kendimi geliştirdim. İngilizce rutinimi çok severek yapıyorum, bu sene 24 kitap okudum sene sonuna kadar 30'u bulacağımı düşünüyorum. Dünkü senden daha iyi olmak için vaktini iyi planlamalısın. Tabii bunlar en nihayetinde fikirden ibaret, ne yapmalıyım? sorusuna, bu yazıları fikir süzgecinden geçirip yine cevap verecek sensin. Bu sorunun direkt bir cevabını veremeyiz.
Hangi mesleği seçmeliyim? sorusunu soruyorsan kendine şu soruları da sor;
1) Ne yaparken vaktin nasıl geçtiğini anlamıyorum?
2) Paramı en çok neye harcıyorum (hobi vs.)
3) Hangi alanda gelişmek beni mutlu ederdi?
Bu üç soruya verdiğin cevaplar aklına bir meslek getirmeyebilir. Hatta soruların cevabı "hiçbir şey" de olabilir. Fakat üçüncü soruya muhtemelen bir cevabın var, diye düşünüyorum. Benim için cevabı "spor" olurdu muhtemelen. Rekabetçi bir karakterim var, fakat takım sporlarında çok iyi sayılmam. Bireysel bir spor dalında milli sporcu olmayı çok isterdim, örneğin: masa tenisi.
Kendin için başarının bir tanımını yapmalısın. Senin için "zenginlik" başarının tanımında yer alıyor mu? Başarılı olarak gördüğün insanların hayatlarını okumuşun ve onlar gibi başlangıç yapmak için şartlarının uyumlu olmadığını düşünmüşün. Bence maddiyat başarının yan getirisidir. Zengin olmak eşittir başarılı olmak, değil diye düşünüyorum.