Aslında bu soru "güneşte kalınca neden derimizin rengi kararıyor da saçlarımızınki açılıyor? " evrim ağacı videosunu izledikten sonra aklıma takıldı. Modifikasyon olarak anlatılan bu durum, her zaman koyu tenli olan insanlarda bu durumun (evrimsel bir süreçte oluşan bir) adaptasyon olduğu anlamına mı geliyor?
Derinin güneş altında beklediğimiz zaman bronzlaşması modifikasyondur ve kalıtsal değildir. Modifikasyonlar kalıtsal olmadığı için bir süre sonra vücut eski haline gelebilir.
Zencilerin derisi ise yaşadıkları çevrenin çok dik açılarda ve uzun süreli güneş görmesi nedeniyle güneşi az geçirecek şekilde evrimleşmiştir. Tam tersine beyazlar ise güneşi bol geçirecek bir deri rengine sahiptir. Bunun nedeni evrimleştikleri coğrafyanın dik olmayan güneş görmesi ve kısa süre görmesidir. (nordik ülkeler)
Derinin bronzlaşması modifikasyondur. Kalıtsal olmadığı için sonraki nesillere bronzlaşmış şekilde aktarmaz deri rengini ve orjinal deri rengini aktarır. Modifikasyon olduğu için bir süre sonra deri rengi eski haline döner.
Zencilerin siyah tenli olması ise o coğrafyanın koşullarına göre adapte olmaları yani evrimleşmeleridir. Kalıtsaldır ve bu nedenle sonraki nesillere aktarılır siyah deri rengi.