Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
2

Gümümüzdeki insanlar özellikle kadınlar burun estetiği yaptırdığı için bir kaç nesil sonra simetrik ve küçük burunlu insanlar mı dogacak?

459 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Lu Ca
Lu Ca
52K UP
Konuyla derinden ilgili

Bireyin kendisinin ya da başkalarının fiziksel özellikleri üzerinde yaptığı değişikliklerin evrimsel süreç üzerinde bir etkisi yoktur. Yaşayan bütün insanlar burunlarını küçültsünler, bir sonraki ya da ondan sonraki ya da ondan sonraki nesillerde ortalama burun büyüklüğünde hiçbir değişiklik olmaz. Evrim, seçilen ve bir sonraki nesle aktarılabilenlerle ilgilidir. İleriki nesillerde küçük burunlu insanların sayısının daha fazla görülebilmesi için önceki nesillerde küçük burunlu olanların seçilmesi ve onların üremesi gerekir. Kaynak gösterdiğim kitaptan yaşam ile ilgili birçok bilimsel olgunun temel tanımlarını ve evrim yasasının canlılar üzerinde nasıl işlediğini tam anlamıyla öğrenebilirsiniz. [1]

Kaynaklar

  1. Ç. M. Bakırcı. (2013). Evrim Kuramı Ve Mekanizmaları. ISBN: 9786054834464. Yayınevi: Evrensel Basım Yayın.
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Said Bayramzada
Konu hakkında bilgim var

Hayır, çünkü evrim yasası bu şekilde işlemez.[1] Evrim yasasına göre bir özelliğin gelişmesi veya körelmesi için o özelliğin hayati rolü olması gerekir. Günümüzde küçük veya büyük buruna sahip olmak hayati bir önem taşımıyor. Bu yüzdende bu durum çocukları yani gelecek nesili etkilemiyor. Mesela kolunu kestikten sonra çocuk yaparsan çocuğun kolsuz doğmuyor. Çünkü çocuklar senin fiziki görünümünden değil DNA'dan oluşuyorlar. Sen veya herhangi bir insan fiziki gorunumunu değişirken DNA ile değil estetik ameliyatla değişim yapıyorlar.

Ayrıca buna tam emin değilim ama bildiğim kadarıyla eğer dünyadaki büyük burunlu herkes öldürülürse ve bu yıllarca her nesile uygulanırsa bir süre sonra küçük burunlu olmak hayati önem taşıdığı için insanlar küçük burunlu doğmaya başlarlar. Ancak dediğim gibi bu konunun doğru olup olmadığına emin değilim.

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. Wikipedia. Evrim Nedir. (3 Temmuz 2005). Alındığı Tarih: 9 Ocak 2023. Alındığı Yer: Wikipedia | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close