Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
3

Giyiniş tarzı insanın kişiliğini yansıtır mı?

Ben şahsen Gotik tarz giyinmek isteyen ve bu giyinişe hayranlık duyan biriyim. Bunun tam olarak neyden kaynaklandığını merak ediyorum.
293 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Ömer Ketkanlı
Felsefe,Tarih,Sosyoloji ile ilgilenen bir lise son sınıf öğrencisi

Merhabalar, davranış ve tutum biçimlerimizi etkileyen iki büyük faktör vardır. Biri içinde bulunduğumuz toplumun eğilimleridir,diğeri ise zihinimizin bize olan yönlendirmeleridir. John Locke, insan zihninin boş bir levhadan ibaret olduğunu söyler. Biz bu levhaları doldururuz. Bu ya toplumsal ya da bilişsel olarak gerçekleşir. Yani giyim tarzınızı etkiliyen iki farklı faktör var. Ya toplumun eğilimlerine boyun eğerek bunu seçiyorsunuz(ki Türk toplumunun eğilimlerini gözetirsek bu pek mümkün değil:)) veyahut marjinal olma amacınız var. Bunu siz istemeden de yapıyor olabilirsiniz. Siz istemeseniz de eğer toplumunuzda rahatsız olduğunuz bir şeyler gördüyseniz bilinçaltınız aykırı hareket etme davranışını sergileyebilir. Bunun sonucunda zevkleriniz buna yönlenmiş olabilir. İşte tam da bu noktada bilişsel ve sosyolojik etkilerin kesişimini görmekteyiz. Veyahut küçük yaşlarda gotik tarzda giyime sahip biri size bir iyilikte bulunmuştur, ve bilinçaltınız boş olan zihninizi siz farketmeden doldurmuştur. Çünkü biliniz ki beynimiz biz farketmeden de boş levhayı doldurmaya ve çalışmaya devam ediyor. Bu tıpkı bilgisayarı açtığınızda Microsoft işletim sisteminin siz hiç fark etmeden arkada milyar tane iş yapmasına benzer. Siz hiçbir şeyin farkında olmadan ekranın açılmasını beklersiniz ama bilgisayarınız arkada birsürü işlem yapmıştır. Sözünözü,giyim tarzınızda seçici iseniz seçtiğiniz durumlar bilinçaltınızdan kaynaklıdır. Yani evet;giyim tarzınız yaşam tarzınızı yansıtır ve bu sadece giyimde değil,hayatınızın birçok seçiminde böyledir.[1][2]

Kaynaklar

  1. Sigmund Freud. Totem Ve Tabu - Sigmund Freud.
  2. David Hume. İnsanın Anlama Yetisi Üzerine Bir Soruşturma.
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close