Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
6

Genel Görelilik ve Kuantum Mekaniği Arasındaki Uyumsuzluk Nasıl Çözülebilir?

435 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Mustafa İğraç
Lise öğrencisiyim

Bu iki teori, evreni anlamamıza büyük katkılar sağlamış olsa da, bir araya getirildiklerinde sorunlar ortaya çıkıyor. Bu uyumsuzluğu çözmek için birkaç yaklaşım var.

Örneğin, Sicim Teorisi'nde, temel parçacıklar nokta değil, birer sicim gibi düşünülür ve bu sicimlerin titreşim modları farklı parçacık türlerini oluşturur. Bir diğer yaklaşım olan Loop Kuantum Kütleçekimi, uzay-zamanın yapısını kesintili olarak tanımlar ve kuantum mekaniği ile uyumlu hale getirmeye çalışır.

Holografik İlke, evrendeki tüm bilgilerin bir yüzeyde depolanabileceğini ve bu bilgilerin üç boyutlu evrende yansıtılabileceğini öne sürer. AdS/CFT Karşıtlığı ise, kütleçekim teorisi ile kuantum alan teorisinin birbiriyle ilişkili olduğunu gösterir.

Tüm Reklamları Kapat

Gravitonlar ise kütleçekimi kuvvetini taşıyan hipotetik parçacıklardır, ancak bunların varlığı henüz kanıtlanmamıştır. Bu teoriler ve yaklaşımlar, henüz kesin bir çözüm sunmamış olsa da, genel görelilik ve kuantum mekaniği arasındaki uyumsuzluğu çözmek için önemli adımlar atılmasına yardımcı olmaktadır. Bu alandaki araştırmalar devam ediliyor ve fizik dünyasının en temel sorularından birini çözmeye çalışıyorlar.

Kaynaklar

  1. S. Hawking. The Grand Design. ISBN: 9780553384666.
  2. M. Kaku. (1995). Hyperspace: A Scientific Odyssey Through Parallel Universes, Time Warps, And The 10Th Dimension. ISBN: 9780385477055. Yayınevi: Knopf Doubleday Publishing Group.
  3. B. Greene. (2005). The Fabric Of The Cosmos: Space, Time, And The Texture Of Reality. ISBN: 9780375727207. Yayınevi: Vintage.
  4. B. Greene. (2010). The Elegant Universe: Superstrings, Hidden Dimensions, And The Quest For The Ultimate Theory. ISBN: 9780393338102. Yayınevi: W. W. Norton & Company.
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
9
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close