Öncelikle bu sorunun cevabı için dişi ve erkek gruplarına sahip olmayan, prokaryot hücreler, deniz anası ve mercanlar gibi canlılara bakmamız gerekiyor. Elbette üreyebiliyor ve çoğalabiliyorlar. Lakin bu türler evrimsel süreçte bizden erken dönemlerde ayrıldılar, o yüzden kendi türümüzün geneline yani 290 milyon yıl önce karaya ayak basan atalarımızın soyundan gelenlere bakmamız lazım. En ilgi çekici olanları "Komodo Ejderleri". Komodo Ejderleri dişi ve erkek yani eşeyli bir üreme sistemine sahipken, dişilerin erkeklerin hiç olmadığı bir adaya bırakıldıktan bir süre sonra kendi kendine üremeyi başardığı gözlemlendi. Bu ne demek? Su akar yolunu bulur.
Günümüzdeki şartlara baktığımızda dişilik ve erkeklik olaylarının olmasının herhangi bir negatif yönü yok, ama olmamasının olumlu yönleri var: üreme olasılığı artar, çevresel üreme engelleyici risklerin etki etme ihtimali düşer, vücut tarafından uygun görülen ve istenilen her zamanda kolaylıkla ürenebilir...
Bu kadar olumlu yön varken neden cinsiyetler yok olmuyor? Dişiler olmasada, tahminen birkaç milyon yıl sonra insanlarda erkek cinsiyetinin yok olma ihtimali var, neden? Elbette çok fazla sebebi var ama başlıca sebeplerinden biri, Dünya'nın soğumasından dolayı. Yapılan araştırmalar soğuk ortamlarda oluşan bebeğin kız olma ihtimalinin çok daha yüksek olduğunu gösterdi.
Daha fazla uzatmak istemedim, kısaca illaki bir nesil devam ettirici olacak, işte oda dişi. Erkekler yok olabilir çünkü gerek olmayabilir. Dişi kendi kendine üreme yeteneği (belli mekanizmalar gelişmeli) kazanırsa (komodo ejderlerindeki gibi) erkeğe ihtiyaç kalmaz.
Okuduğun için teşekkürler.