Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Emre Evrim
Emre Evrim
45K UP
Üye
4

Gelecek 50 yılda neler bekleniyor teknolojik gelişme olarak?

Tıpta özellikle
5,439 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
B Polat
B Polat
324K UP
Elektronik Mühendisi, Yazılım Mühendisi

Tıpta bir çok hastalığın özellikle kanser türlerinin gelecek 50 yılda yok edilme ihtimali oldukça yüksek. DNA ilk kez 1950'lerde gözlemlenip, insan genomu ilk kez 1991'de 3 milyar dolarlık bir maliyetle okunsada şu anda sadece 300 dolara tüm genome okunabiliyor. Bu baş döndürücü hızda bir ilerlemeyi gösteriyor. Yapay zeka ve ucuzlayan işlemci kapasitesi sayesinde genetik hastalıkların hangi genler tarafından ortaya çıktığı ve bunların yeni nesil gen değiştirme yöntemleri ile düzeltilmeside kaçınılmaz olucak. Gelecek 50 yılda tüm genetik hastalıkların tarihe karışması beklenebilir.

Gelecekte kırmızı et, tavuk, balık, süt, yumurta gibi hayvanlara dayalı besinler yapay üretilecek. Bu dünyadaki tarımsal alanların yarısının boşa çıkması ve küresel ısınmayı tetikleyen besi hayvanlarının azalması ile dünya ekosistemininde normalleşmesine çok büyük katkı sağlayacak. Tarım alanları yeniden doğaya dönücek. İnsanlar tarım toplumu olduğu zaman tarım yapmak için devasa ormanlık alanları yok ettiler. Bu yağmur döngüsünü bozduğu için dünyanın daha kurak olmasını sağladı. Eskiden Avustralya kıtası komple ormanken şu anda çok büyük bir kısmı komple çöl.

Elektrikle çalışan ve sürücüsüz olan arabalarda gelecekte bizi bekleyen en büyük değişimlerden. Bu şahsi araca olan ihtiyacı azaltıp, ortak araba kullanımını çok artıracak. Sürücüye ihtiyaç duymayan araba doğal olarak ulaşım maliyeti çok aşağı indirecek. En büyük maliyet elektrik, onunda füzyon teknolojisi sayesinden maliyetleri oldukça düşücek.

Tüm Reklamları Kapat

[1]

693 görüntülenme

Kaynaklar

  1. projects.qz.com. The World In 50 Years. Alındığı Yer: projects.qz.com | Arşiv Bağlantısı
6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close