Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Bekir Kadak
Bekir Kadak
2,202 UP
Üye
4

Geçmişten şimdiye kadar en iyi fizikçiler ve eserleri nelerdir?

10,630 görüntülenme
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Hüseyin Açar
Fizik Öğrencisi

Merhabalar Bekir,

  • Isaac Newton - Matematik, mekanik, hidrodinamik, termodinamik, pptik, yer çekimi yasası ile ilgili birçok buluşu vardır.
  • Nikola Tesla - En önemli çalışmaları alternatif akım ve HAARP deneyidir. Niagara şelalesi projesi, tüm dünyaya kablosuz elektrik gibi çok önemli çalışmalarının yanı sıra uzaktan radyo kontrolü, radyo frekans alternatörü, Tesla bobini, uzaktan kumanda, kozmik ses dalgaları, yüksek frekans öncülüğü, dünya çapında telsiz, dünyanın en güçlü vericisi, radar ve tirbünler gibi icatları da vardır.
  • Albert Einstein - Görelilik Kuramı, Kütle Enerji Eşitliliği, Fotoelektrik gibi birçok bilime yön veren çalışmaların sahibidir. Manhattan projesi gibi tarihin en önemli projelerinden birinde görev almış ve kuantum teorisi, kozmoloji, kara delikler ve izafiyet teorisi gibi konularda ileri derecede çalışmalar yapmıştır.
  • Galileo Galilei - Teleskop, Jüpiter'in uyduları, mikroskop, termoskop, sarkaçlar ve saatler gibi çok önemli buluşları vardır.
  • Marie Curie - Radyasyonu bulduğu için fizik alanında nobel ödülü almış, Radyum'u bulduğu için de kimya alanında nobel ödülü almıştır.
  • Wilhelm Röntgen - Adından da anlaşılacağı gibi röntgenin mucidi olan bilim adamıdır.
  • Michael Faraday - Faraday elektromanyetik alan üzerine çalışmaya başlamış ve elektromanyetik indüksiyon ile elektroliz yasalarını bulmuştur. Faraday'ın elektromanyetik araçları daha sonraları elektrikli motor teknolojisinin keşfedilmesini sağlamıştır.
  • James Clerk Maxwell - Maxwell; elektrik, manyetizma ve ışığın aynı olayda belirdiğini keşfetmiştir (elektromanyetik alan). Radyonun, televizyonun ve radarın keşfi bu keşifle birlikte ortaya çıkmıştır. Maxwell aynı zamanda optik ve renkli görüntü alanındaki çalışmalara da öncülük etmiştir.
  • Niels Bohr - Bohr atomun modern fikrini ortaya adan fizikçidir.
  • Ernest Rutherford - Yarı ömürlü radyoaktivite fikrini ortaya atan Rutherford bir kimyasal elementin diğer bir kimyasal elemente dönüşmesinde radyoaktivitenin rolünü gözler önüne sermiştir.

tüm bunları sıraladıktan sonra herhalde link vermek biraz garip olsa gerek. Bende yukarıda sıraladığım bilim insanların çalışmalarına ve hayatlarına daha ilginçliklerle yaklaşan hikayeleri bulabileceğin arama motorunun linkini bırakıyorum

Tüm Reklamları Kapat

Şimdiden iyi çalışmalar dilerim.

2,097 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Kaynak. (28 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 28 Temmuz 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
3
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Mustafa Dumankaya
Evrim Ağacı okuru

Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü'nden efsanevi fizikçi olan PASADENA-Richard Feynman, İngiliz dergi Fizik Dünyası tarafından alınan bir ankette tüm zamanların yedinci en büyük fizikçisi seçildi. Ankette dünya çapında önde gelen 130 fizikçi araştırıldı. Caltech fakültesinde kırk yıl sonra 1988'de ölen Feynman, ilk 10 listesinde yer alan tek Amerikalı ve bu yüzyılın ikinci yarısında en önemli çalışmasını yapan tek Amerikan oldu. Diğerleri (1) Albert Einstein, (2) Isaac Newton, (3) James Clerk Maxwell, (4) Niels Bohr, (5) Werner Heisenberg, (6) Galileo Galilei, (8) Paul Dirac, (9) Erwin Schrödinger ve (10) Ernest Rutherford.

Not:99 yılında yapılan bir çalışma

Tüm Reklamları Kapat

1,838 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Caltech. (29 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 29 Temmuz 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
2
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Sorulara Dön
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katmak için hemen buraya tıklayın.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
EA Akademi
Evrim Ağacı Akademi (ya da kısaca EA Akademi), 2010 yılından beri ürettiğimiz makalelerden oluşan ve kendi kendinizi bilimin çeşitli dallarında eğitebileceğiniz bir çevirim içi eğitim girişimi! Evrim Ağacı Akademi'yi buraya tıklayarak görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
Etkinlik & İlan
Bilim ile ilgili bir etkinlik mi düzenliyorsunuz? Yoksa bilim insanlarını veya bilimseverleri ilgilendiren bir iş, staj, çalıştay, makale çağrısı vb. bir duyurunuz mu var? Etkinlik & İlan Platformumuzda paylaşın, milyonlarca bilimsevere ulaşsın.
Youtube
Edward Teller, Hocası Oppenheimer'ı Neden Sattı?
Edward Teller, Hocası Oppenheimer'ı Neden Sattı?
"Kütle" Diye Bir Şey Gerçekten Var mı?
Denizdeki GERÇEK Tehlikelere Hazır mısın?
Denizdeki GERÇEK Tehlikelere Hazır mısın?
Havada Asılı Duran Motorlar Daha Verimli mi? | Manyetik Levitasyon!
Havada Asılı Duran Motorlar Daha Verimli mi? | Manyetik Levitasyon!
Gizemli
Gizemli "Benford Yasası", Seçim Hilelerini İspatlamakta Nasıl Kullanılır?
Podcast
Evrim Ağacı'nın birçok içeriğinin profesyonel ses sanatçıları tarafından seslendirildiğini biliyor muydunuz? Bunların hepsini Podcast Platformumuzda dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify, iTunes, Google Podcast ve YouTube bağlantılarını da bir arada bulabilirsiniz.
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Gönder
Ekle
Soru Sor
Geri Bildirim Gönder
ve seni takip ediyor
Evrim Ağacı Uygulamasını
İndir
Chromium Tabanlı Mobil Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
İlk birkaç girişinizde zaten tarayıcınız size uygulamamızı indirmeyi önerecek. Önerideki tuşa tıklayarak uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu öneriyi, yukarıdaki videoda görebilirsiniz. Eğer bu öneri artık gözükmüyorsa, Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Chromium Tabanlı Masaüstü Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
Yeni uygulamamızı kurmak için tarayıcı çubuğundaki kurulum tuşuna tıklayın. "Yükle" (Install) tuşuna basarak kurulumu tamamlayın. Dilerseniz, Evrim Ağacı İleri Web Uygulaması'nı görev çubuğunuza sabitleyin. Uygulama logosuna sağ tıklayıp, "Görev Çubuğuna Sabitle" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Eğer bu seçenek gözükmüyorsa, tarayıcının Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Safari Mobil Uygulama
Sırasıyla Paylaş -> Ana Ekrana Ekle -> Ekle tuşlarına basarak yeni mobil uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu basamakları görmek için yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak için tıklayın

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close