Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
8

Gece yemek yemenin en çok bilinen zararları nelerdir ? İnsan sağlığını olumsuz etkilermi ?

Bir yerde okuduğuma göre saat akşam 21:00-dan sonra vücut sindirim sistemini kapatıyor ve yediğimiz ağır yemekler sabaha kadar midemizde çürüyor
56,778 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Moderatör Uyarısı
Yetersiz Kaynak 1 moderatör tarafından eklendi
Cevap sahibi, iddiasını destekleyecek hiçbir akademik veya güvenilir kaynak sunmamıştır.
1
Zeynep Thye
Zeynep Thye
29K UP
Bilgisayar Mühendisi

Perelman Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir araştırma, gece geç saatte yemek yemenin çeşitli olumsuz sağlık etkilerine sahip olabileceğini doğruladı. Gece geç saatte yemek yemek de kilo alımı ile ilişkilendirilmiştir. Gece geç saatlerde yemek yemenize neden olabilecek bazı faktörler strestir, gün içinde sağlıksız yağ tüketmek ve gün boyu yeterince yememek. Gece geç saatte yemek yemek kan şekeri seviyelerinde artış, kalp hastalıkları, obezite ve asitlik gibi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Temel olarak, ne kadar geç yerseniz, vücudunuz o kadar az uyumaya hazırlanır, bu da hafızanız ve ertesi gün veriminiz üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir.

1. Kilo vermek zor: Gece geç saatte yemek yemenin hayal kırıklığı yaratan kısmı kilo almaktır. Şaşırtıcı bir şekilde, kilo alma veya verme yeteneğiniz sadece kalori alımına ve yiyecek seçimlerine değil, aynı zamanda öğünlerinizin zamanlamasına da bağlıdır. Bu yüzden gece geç saatte yemek yemeye gelince, “Bir kalori sadece bir kaloridir” kavramı gereksiz olabilir. Geç saatlerde aldığınız bu kaloriler büyük olasılıkla vücudunuzda yağ olarak depolanacaktır; dolayısıyla ağırlıkta bir artışa yol açar.

2. Zayıf hafıza ve konsantrasyon seviyeleri: Geç akşam yemeği yediğinizde sadece bel çevrenizde sıkıntı yaşanmıyor, gece geç yemek yemenin beyin sağlığınız için de zararlı olduğu ortaya çıkıyor. Yemek zamanlamasının beyin fizyolojisi ve davranışı üzerinde geniş kapsamlı etkileri vardır. Düzensiz yeme düzenleri sirkadiyen sistemi etkiler ve bu da beynin öğrenme, konsantrasyon ve ezberleme becerisini etkiler.

Tüm Reklamları Kapat

3. Asit reflü: Yatmadan hemen önce yemek yemek kalp ağrısı, asitlik, orta göğüs ağrısı veya gece asit reflü riskini artırabilir. Yatağınızda yatarken mideniz yiyecekleri sindirmek için mücadele ettiğinde, gıda metabolize etme baskısı Alt Özofagus Sfinkterinin (LES) gevşemesine neden olarak sindirilmemiş yiyeceklerin ve mide asitlerinin yemek borusuna geri gitmesine neden olabilir. Reflüden muzdaripseniz, gece reflüyü önlemek için yemek yeme ve uyku arasında en az iki saatlik bir boşluk oluşturmak en iyisidir.

18,378 görüntülenme
7
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close