Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Arda Tay
Arda Tay
21K UP
Üye
3

Felsefeye nereden başlamalıyım?

10. Sınıf öğrencisiyim felsefeye ilgim var ve kitaplarını okumak istiyorum okuduğum ve okumakta olduğum kitaplardan bazıları Platon-şölen|kriton|sokratesin savunması, Mark Twain- insan nedir? 'dir bu durumda bana ağır gelmeyecek önerilere açığım .teşekkür ederim.
341 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Moderatör Uyarısı
Yetersiz Kaynak 1 moderatör tarafından eklendi
ChatGPT gibi yapay zeka dil modeli kullanılarak girilmiş cevap.
0
Paradox Olog
Paradox Olog
1,409 UP
Matematik Öğretmeniyim
Orijinal Soru: felsefeye nerden başlarım ve hangi filozoftan başlarım?

Felsefeye başlamak için birçok farklı yol vardır ve kişisel ilgi ve tercihlere bağlı olarak değişebilir. Ancak, genellikle felsefi düşünce tarihinde önemli bir etkisi olan bazı filozoflarla başlamak iyi bir adım olabilir. İşte popüler bazı filozoflardan ve onların çalışmalarından başlayabileceğiniz öneriler:

Sokrates: Antik Yunan döneminin en ünlü filozoflarından biri olan Sokrates'in socratic yöntemiyle bilgelik arayışını keşfedebilirsiniz.

Platon: Sokrates'in öğrencisi olan Platon, ideal devlet anlayışı, gerçeklik kavramları ve adalet gibi konulara odaklanmıştır.

Tüm Reklamları Kapat

Aristoteles: Platon'un öğrencisi olan Aristoteles, mantık, doğa felsefesi ve ahlaki teori üzerine önemli katkılarda bulunmuştur.

Descartes: Rönesans döneminin önemli figürlerinden René Descartes'ın "Düşünüyorum, o halde varım" ifadesiyle temsil edilen rasyonalist düşüncesiyle tanışabilirsiniz.

Kant: Immanuel Kant'ın "Saf Aklın Eleştirisi" adlı eseri ile modern felsefenin merkezi konularına (bilgi teorisi, etik vb.) giriş yapabilirsiniz.

Nietzsche: Friedrich Nietzsche, ahlak, güç ve insan doğası gibi konuları ele alan bir filozoftur. Onun çalışmaları sorgulayıcı bir düşünce yolunu temsil eder.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Barış Atalay
Felsefe ve bilim meraklısı

Genel kavramları anlamak için:

Felsefeye Giriş - Nigel Warburton

Felsefeye Giriş - Prof. Dr. Ahmet Arslan

Tüm Reklamları Kapat

Giriş kitapları sonrasında:

Bilgeliğin Sarsılmazlığı Üzerine - İnziva Üzerine - Seneca

Kendime Düşünceler- Marcus Aurelius

“If a man knows not to which port he sails, no wind is favorable.”[1]

Kaynaklar

  1. Seneca. Seneca Sözü. Alındığı Tarih: 30 Nisan 2022. Alındığı Yer: www.goodreads.com | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close