Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Mehmet Kaygısız
Üye 25 Eylül 2019 2 Cevap
4

Felsefenin neden birden çok tanımı vardır?

26,836 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Eylül Yılmaz
Eylül Yılmaz
1,900 UP
öğrenci 26 Eylül 2019

Çünkü felsefe dediğimiz şey tam olarak budur. Felsefenin amacı düşünmek,sorgulamak,fikir üretmek ve bu yönde herhangi bir sonuca,hakikate ulaşmaktır. Her filozofun apayrı tanımları olmasının beraberinde her bir insanın da farklı bakış açıları, farklı düşünme yetenekleri, farklı kabiliyetleri, farklı kapasite güçleri vardır ve her biri aynı problemlere bile farklı bakış açıları ile yaklaşır. bu farklı düşünme sistemlerini ve bakış açılarını bir arada toplayıp onları kategorilendirmek imkansızdır. Bu nedenle her filozofun felsefenin tanımını ayrı yaptığını görürüz. Felsefe dediğimiz şey, Augustinus'a göre daha çok din bağlamındayken, Francis Bacon'a göre daha rasyoneldir.

14,236 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Alonot.com. (26 Eylül 2019). Alındığı Tarih: 26 Eylül 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Tarihibilgi.org. (26 Eylül 2019). Alındığı Tarih: 26 Eylül 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
6
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Yaïr Yalom
Yaïr Yalom
25K UP
Teo ve Evrim Ağacı okuru 7 Ekim 2019

Felsefe yerine gelebilecek en uygun terimler ile yola devam edelim: Bilgi-Arayışı ve Bilgi-Sevgisi

Tarihimiz boyunca bilgi, bilginin kaynağı, güvenirliği; arayışın nasıl olabileceği ve '-malı'lığı değişim içerisindedir. Bu yüzden felsefe'nin tanımı farklı tarihlerde, ekollerde hatta filozoflar değişiklik göstermektedir. Lakin o tanımların ortak noktaları aynıdır: Bilgi arayışı ve sevgisi

Bu ortak noktası olmayan şeylere zaten farklı kelimeler ile ifade ediyoruz: İdeoloji, din vs.

Tüm Reklamları Kapat

Peki, hangisi doğru? Doğrular varsa en doğrusu hangisi?

Nesnel bir şeye verilen isim olmadığından doğruluğunu kanıtlayamayız. "Doğru" dediğimiz tanımlar aslında belli bir ekolün, filozofun/felsefecinin bizi tatmin ettiren şey; felsefe tanımlarının temellendirme şekilleri ve argümanları olmaktadır.

8,232 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Anlam Kavramı Üzerine Bir Deneme. (7 Ekim 2019). Alındığı Tarih: 7 Ekim 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close