Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
8

Ödüllü Soru Ezber yapmak doğru mudur? Neden?

488 görüntülenme
Cevap Ver 2,500 UP
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
  • Ödül
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Endı Sıkul
Endı Sıkul
6K UP
İstanbulda yaşıyorum.

Ezber yapmak bazı konularda avantajlı olurken bazı konularda dezavantajlıdır.

Ezberlediğin konular kısa vadeli hafıza üzerinde etkili olabilir. Yani bilgilerin bir süreliğine hafızanda kalmasını sağlar. Bunun yanı sıra sınavlara çalışırken bilgileri hızlı bir şekilde hatırlamana yardımcı olur. Ayrıca matematik veya mantık gerektiren bir konuda temel bilgileri hatırlamak için ezber yapman gerekebilir. Ezber yapmak ayrıca zeka geliştiren bir durumdur. Ezberleme beyninizi zorlar ve genişletir. Bilgileri hatırladığınızda beyninizi başka şeyler yapmak için serbest bırakırsınız. Ezberleme beyin için bir egzersiz görevi görür. Onu hızlı, çevik ve odaklanmış olması için eğitir. Beyin en iyi şekilde çalışması için egzersiz gerektiren bir kas gibidir. Ezberleme zihinsel bir egzersiz olmanın yanı sıra hoş olmayan görevlerle uğraşırken zihne odaklanmayı da öğretir.

Dezavantajları da vardır. Ezberleme genellikle bilginin yüzeyde kalmasına neden olabilir. Derinlemesine anlayış ve bağlam eksikliğine sebep olabilir. Ezber yapmak yaratıcılık ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmeni sınırlayabilir.

Tüm Reklamları Kapat

Yani ezber yapmak tek başına yeterli bir yöntem değildir. Derinlemesine anlama, bağlam oluşturma, pratik yapma ve öğrenilen bilgileri farklı bağlamlarda kullanma gibi öğrenme yöntemleriyle birleştirilmesi daha etkili bir öğrenme sürecine katkıda bulunabilir. Her bireyin öğrenme tarzı farklıdır. Bu nedenle kişisel öğrenme tercihlerinizi ve ihtiyaçlarınızı anlamak önemlidir.

Kaynaklar

  1. N. Wexler. Why Memorizing Stuff Can Be Good For You. (29 Nisan 2019). Alındığı Tarih: 22 Ocak 2024. Alındığı Yer: Forbes | Arşiv Bağlantısı
  2. P. Nowak. Is Memorization Good For Learning? (10 Important Facts) | Iris Reading. (4 Haziran 2022). Alındığı Tarih: 22 Ocak 2024. Alındığı Yer: Iris Reading | Arşiv Bağlantısı
  3. Ramsay. Teachers: Why Rote Memorization Is More Important Than You Think. (29 Ekim 2020). Alındığı Tarih: 22 Ocak 2024. Alındığı Yer: Brainscape Academy | Arşiv Bağlantısı
  4. P. Nowak. Is Memorization Bad For Learning? (12 Important Facts) | Iris Reading. (9 Temmuz 2022). Alındığı Tarih: 22 Ocak 2024. Alındığı Yer: Iris Reading | Arşiv Bağlantısı
  5. Heather. Comprehension Vs Memorization: How To Study Smarter. (24 Haziran 2022). Alındığı Tarih: 22 Ocak 2024. Alındığı Yer: Picmonic | Arşiv Bağlantısı
6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close