Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
0

evlilik demans riskini azaltabilir mi?

evli kişiler zihinsel ve sosyal açıdan daha etkin oldukları için demans olma riskleri azabilir mi?
305 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Ersals Krononot
Ersals Krononot
252K UP
Krononot

Sosyal ağ, yani yakınlar ile birlikte yaşam sürmek bilişsel fonksiyonları olumlu etkiler. Yalnızlık, sigara ve alkolden fazla ölüme neden olur. Bu bir ıstatistik bilgisi.

Insan sosyal bur türdür derken, sosyalleşmeyi sever anlamında değil, sosyalleşme onun için temel bir ihtiyaçtır demektir.

Evlilik çok yakın bir kişisel bağ kurmaya neden olur ve bu nedenle faydası, diğer arkadaş vs ye göre daha ileri düzeydedir. Çok iyi olmayan bir evlilik dahi, yalnız olmaktan iyi sonuç vermekte.

Tüm Reklamları Kapat

Bilinçaltı, çevresel faktörlere biyolojik reaksiyon veren, benlik algısının %95 - 99 unu oluşturan yanımız olması açısından, yalnız olmaya ya da sosyal ağa sahip olmaya verilecek tepkiyi belirleyecek odaktir. Yaşamanın anlamı olduğunu düşünecek yakınlıklar vs, yaşamda kalmaya neden olacak faktörler. Etkileşim azlığı, sosyallikten mahrumiyet depresif duygudurum u da getirdiği, getirmese bile hayatta kalma açısından negatif bir faktör oluşturması açısından, bilinçaltının yaşam için mücadele verme kararını olumsuz etkilemekte.

Günümüzde ve gelecekte yalnız yaşam, kaçınılmaz ve artan bir sosyal yaşam modeli. Bu şekilde yaşayan kişilerin, mutlak olarak gelişmek, mutlu olmak, duygularını deneyimlemek için çaba göstermesi gerekir. Sosyal etkinlik, derneklerde vs gönüllü çalışma, bir konuda uzmanlaşma çabası, yardim edilebilecek kişilere ulaşmak, spor yapmak, MEDITASYON yapmak vs vs gibi yöntemlerle sağlıklı, kendini ve hayatı seven biri olmak için mücadele etmesi gerekir. Yalnız olmasa da bunları yapması gerekir, ancak yalnızlıkta mutlak hale gelmekte, çünkü aksi durumun sorun olarak realize olması biyolojik tepkiye donusmesi çok daha yüksek bir olasılıktır.

144 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Kaynak. (19 Ocak 2020). Alındığı Tarih: 19 Ocak 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close