Ahlak zamanlar, toplumlar ve kişiler için ayrı değerler bütünü demektir. İnsanlık farklı dönemlerde ve toplumlarda farklı ahlaki değerleri benimsemiştir. Ve günümüz dünyasında, çağdaş toplumsal kabuller ve demokratik temelli yönetim biçimlerine göre hiç kimse ya da hiç bir grup, bireyler ya da bir topluluk adına ahlaki değerler bütünü belirleyemez, ahlakın sınırlarını çizemez. Bireyler, başka insanların yaşamlarına müdahale etmediği ve toplumların bir arada yaşama dinamiklerini etkilemediği sürece kendi ahlaki değerlerini oluşturma hakkına sahiptir.
Ve yine çağdaş toplumsal kabuller ve demokratik temelli yönetim biçimlerine göre bireylerin özel hayatları ve mahremiyetleri kanunlarla koruma altındadır. Hiç bir kişi, kurum, grup bir bireyin özel hayatına, kanunlarda belirtilmiş özel durumlar dışında müdahale edemez, karışamaz. İnsanların cinsel yaşamları da bu kapsamda olduğu için cinsel yönelimler de bu kapsamda sayılır.
Özetle... Eşcinselliğin ahlaki olup olmadığı üzerine bir yargıda bulunamayız. Buna hakkımız yok. Bunu konuşabiliriz, tartışabiliriz ancak sonuçta herkes kendi ahlaki kabullerine göre bir sonuca varır.
Şu noktaya dikkat ediniz: Eşcinsellik ahlakidir ya da değildir demiyorum. Kendi fikrimi de belirtmiyorum. Bunu kimse belirleyemez diyorum. Kimsenin böyle bir hakkı olmadığını, kimseye böyle bir yetki ve hak verilmediğini ve verilemeyeceğini söylüyorum. İleri ve çağdaş dünyada, öncü toplumların, gelişmiş oldukları kabul edilen ülkelerin bugün için kabulleri böyle.