Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
İlayda Akçay
İlayda Akçay
1,600 UP
Üye
2

Erkeklerde testesteron hormonu bulunması erkekleri kadınlara göre daha rekabetçi kılar mı?

Yani bu hormon karakter üzerinde gerçekten büyük bir fark yaratır mı yoksa bu tarz şeyler insanın kişiliğiyle mi ilgilidir
225 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Mehmet Zeybek
Düşünür

Tamamen kendi yorumumu yapacağım bir cevap olacak. Benim nezdim de erkeklerin medeni toplumlardaki en büyük handikapı testesteron seviyesinin kadınlara nazaran çok daha fazla olmasıdır. Çünkü en beyfendi en medeni erkeklere bile baktığımızda bazen testesteron seviyelerinin yüksek olmalarından ötürü medeni ve beyfendi yapısından çıkıp daha hayvani dürtüleriyle hareket edebilmekte. Buda sosyal toplumda erkeklerın kadınlara göre biraz daha fazla ayrıştırılmasına sebebiyet veriyor. Yani içinizde ki biyolojik bir güç sizi sürekli karşı cinsle temas halinde bulunmanızı ve sürekli cinsel münasebet içinde kalmanız için sizi zorluyor. Böyle bir durumda erkeklerin hata yapma olasılığı bu yüzden çok fazlalaşıyor. Savunduğum için asla söylemiyorum ama erkeklerin kadınlara göre karşı cinse tecavüz etme olasılığını ve istatistiğinin fazla olmasının en önemli sebebi bence fiziksel güç avantajı değil, erkeğin testesteron seviyesinin kadına nazaran 20 kat daha fazla olmasıdır. Zaten medeni bir erkekle deyim yerin de ise "öküz" olarak adlandırdığımız erkekler arasında ki farkı oluşturan şey. Kendi testesteron seviyelerini ne kadar baskıladıklarıdır. Sorunun diğer bir tarafına gelecek olursak. Elbetteki testeron seviyesinin erkekte fazla olması erkekler arasında ki rekabeti direkt olarak arttırır. Çünkü bu hormonun seviyesine bağlı olarak erkekte talep oluşur ve her erkekte de hemen hemen bu durum olduğu için arz talep ilişkisi sonucu erkekler arasında müthiş bir rekabet başlar. Hatta cinsiyetçi gibi gözükmek istemem ama. Evrimsel süreçte erkeğin kendinde geliştiremediği en önemli ve tek noksanlığıdır testesteron seviyesi bence. Buda dengeyi koruyan bir detaydır nezdimce. Çünkü en eski çağlara baktığımız da erkeğin kadına karşı ihtiyacı üreme ve çoğalma dışında neredeyse yok. Çünkü avcılık döneminde gerekli tüm donanıma erkek kadına göre fazlasıyla sahipti.

Kaynaklar

  1. Mehmet Zeybek. Acıbadem. Alındığı Tarih: 16 Ağustos 2023. Alındığı Yer: Acıbadem | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close