Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Halil Duruel
Üye 23 Ağustos 2023
3

En yakın primatla aramızda ne kadar süre var?

Abimin sorusu
227 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
404 Notfound
404 Notfound
55K UP
Araştırdım ve mantığımı kullandım 23 Ağustos 2023

İnsanlarda primatlar olarak bilinen memeli hayvanların farklı bir alt türüdür.

İlk primatlar 60 milyon yıldan daha uzun bir süre önce ortaya çıkmıştır. Bu geniş zaman diliminde birçok farklı primat türü evrimleşmiştir ve bunların birçoğu artık mevcut değildir. Bazıları ise hayatta kalmayı başarmıştır ve şu anda 350'den fazla farklı primat türü yaşamaktadır. Günümüz primatlarının neredeyse tamamı Afrika, Madagaskar, Asya, Orta Amerika ve Güney Amerika'nın tropikal ve subtropikal (tropikal iklimden biraz daha serin olan) bölgelerinde yaşamaktadır. Bunların arasında lemurlar, lorisler, tarsiyerler, maymunlar ve maymunlar da bulunmaktadır.[1]

Bu yüzden soru biraz garip kalıyor. Ama eğer kastettiğin şey Neandertaller ise, Neandertaller olarak bilinen Homo neanderthalensis türü günümüzden 28.000 ila 300.000 yıl önce modern insanlarla birlikte yaşamıştır.[2] Kesin olarak bilmediğimiz bir nedenden dolayı yok olmuşlardır. Ardından homo sapiens sapiens dediğimiz tek insan türü bizi bugünkü modern insana getirmiştir.

Tüm Reklamları Kapat

Eskiden neandertallerin mezar üstüne çiçek koydukları öne sürülüyor. Hatta ölümünden yıllar sonra sağ kolunu kaybetmiş bir Neanderthal adamın iskeleti bulunmuştur. Bu adamın yaşamı boyunca başkalarına muhtaç olmus ve engelli olmasına rağmen içinde yaşadığı grup tarafından desteklenmiştir.[3] Beni etkilediği için ekleyeyim dedim. Umarım anlaşılır olmuştur ve hata yapmamışımdır.

Kaynaklar

  1. B. Blaxland. Humans Are Primates. (2 Kasım 2018). Alındığı Tarih: 23 Ağustos 2023. Alındığı Yer: Australian Museum | Arşiv Bağlantısı
  2. F. Dorey. Homo Neanderthalensis – The Neanderthals. (28 Haziran 2021). Alındığı Tarih: 23 Ağustos 2023. Alındığı Yer: Australian Museum | Arşiv Bağlantısı
  3. J.M. Roberts. (2011). Dünya Tarihi 1.Cilt. Yayınevi: İnkılap Kitabevi. sf: 29.
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close