Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Nada A. S. Altowayti
Üye
7

En fazla kaç saat ders çalışmalıyız? Eğer gereğinden fazla ders çalışırsak ne olur?

1,069 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Elif Kavak
Elif Kavak
11K UP
Psikolojik danışman

Bu soruyu soran kişinin öğrenim kademesini bilmediğim için genel şekilde açıklama yapma çalışacağım. Farkındalık kazandırılması, cevap olması konusunda umarım faydalı olur.

Öğretmenler şu kadar saat çalışmanız gerekmektedir gibi sayılar verebiliyorlar. Bununla amacın öğrenciyi motive etmek olduğunu düşünüyorum. Belli bir alışkanlığın kazandırılmaya çalışılması da söz konusu olabilir. Öğrenim kademesine (ortaokul, lise, üniversite) seçilen branşa göre (sayısal, eşit ağırlık, sözel, dil) çalışma temposu değişebilmektedir. Bunun için öğretmenlerinizden konuları öğrenme konusunda destek isteyebilirsiniz.

Ders çalışma saati, kişilerin bulundukları öğrenim kademesi, öğrenme süreleri ile değişkenlik göstermektedir. Buna bağlı olarak da direk şu kadar saat çalışın demek doğru olmayabilir çünkü herkesin kapasitesi, öğrenme hızı kendisine göredir ve bunun tespit edilebilmesi için kişinin çalıştığı derslerden hangilerinde iyi olduğu, hangilerinde zayıf kaldığı, güçlendirilmesi gereken yönlerinin neler olduğunu iyi bilmesi önemlidir. Bu sayede gereken müdahaleyi kendisine yapabilir ya da eksik kaldığı kısımlar için yardım talebinde bulunabilir.

Tüm Reklamları Kapat

Yine zorlandığınız dersler için, normal ders çalışma sürenizin üstünde zaman ayırmanız gerekebilir. Yeni bilgilerin öğrenilmesi, sindirilmesi zaman alacaktır.

Anlaşılması zor gelen, anlamlandırılımasında zorluk yaşanan dersler için de aynı şekilde fazladan çalışma süresi vermeniz gerekebilir.

Gereğinden fazla ders çalışmak kısmına gelirsek, belirtildiği üzere herkesin çalışma kapasitesi, öğrenme hızı kendine özgüdür. Kimse ile kıyaslama yapmak da bu noktada doğru değildir.

Kimi insanlar uzun saatler çalışma temposu tutturabilmekte ve bunu bir rutine dönüştürebilmektedir. Kimileri ise kısa çalışma tempoları ve molalar verme eşliğinde öğrenmelerini gerçekleştirirler. Ancak süreyi arttırarak yoğun çalışma yapmak istiyorsanız bunu bir anda yüklenerek yapmamak daha sağlıklı olur çünkü alışkın olunmayan duruma bir anda adapte olmaya çalışmak zıt tepki oluşturabilir ve çalışmadan soğutabilir. Tekrar çalışmanın başına oturmayı da güçleştirebilir. Ufak adımlar ile (ör. Her gün beşer dk daha fazla çalışmaya çalışmak) başlanarak çalışma süresi uzatılabilir.

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Doğuş Bağçı
Doğuş Bağçı
4,029 UP
Deneyimli öğrenciyim

Öncelikle şunu belirtmek gerekirse süreden çok odaklanmak ve ertelememek en önemli faktördür odaklanmak derken de derin odaklanmaya değinelim ilk başlayanlar için tam anlamıyla derin odaklanma süresi 1-2 saat arası değişir fakat bunu kalkıpta pomodoro tekniği gibi yöntemlerlede yapabiliriz örneğin 1 saat derin odaklanabiliyorsak 25 dakika 2 kere çalışıp 2 kere 5 dakika ara verebiliriz.Maksimum derin odaklanma süresi yaklaşık 3 saattir.[1] Ertelememeye gelelim bu aslında derin çalışmaktanda önemlidir bana kalırsa erteleme yanlız kişisel bir sorun olarak algılanmamalıdır ruhsal bir sorundur.Sorun derken hastalık olarak algılanmamalıdır direkten.Kısa hatlarıyla toparlıyacak olursak çok değil derin çalışın ve elinizden geldiğince ertelememeye çalışın teşekkür ederim iyi ki varsınız

Kaynaklar

  1. Barış Özcan. Çok Çalışmak Mı Derin Çalışmak Mı ?. Alındığı Tarih: 16 Nisan 2023. Alındığı Yer: YouTube Channel with Barış Özcan | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close