Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Yiğit Kulaoğlu
Üye
5

Emek verdiğiniz bir iş çöp olunca, şoku nasıl atlatıyorsunuz?

Bilgisayarım bozuk ve telefonum ile kullanıyorum bu websiteyi, bir makale yazıyordum ve okuma süresi 5 dakika olana kadar gelmiştim ve "özgün" bir içerikti. Stoacılık ile ilgili kitabımdan da yardım alıyordum. Elim yanlışla ekrana çarptı ve... Herşey silinmişti. Dona kaldım. Siz emek verdiğiniz şeyler mahvolunca bu şok durumundan nasıl kurtuluyorsu
468 görüntülenme
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
4 Cevap
Ufuk Derin
Öğrenci-Okur

O şok zamanla kendiliğinden geçecektir. O işin bir daha çöp olmaması için yeni önlemler alırsınız. "Tek atış şansınızın olduğu bir şey değilse, tekrardan daha sağlam biçimde yapmak için dinlenir, başka şeylerle ilgilenir, dinlenince planlarsınız.

Örneğin yazı yazıyorsanız sizin yazdığınızı otomatik olarak kaydeden Google Docs gibi bir sisteme yazmaya başlarsınız ya da ne yazacağınızın taslağını bir daha gözden geçirirsiniz. Kaçırdığınız kaynaklar var mı diye tekrardan kaynaklara göz gezdirirsiniz.

Tüm Reklamları Kapat

118 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
5
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Arda Öğrenenefe
Araştırmacı

Bence burdaki herkes yaşamıştır o şok duygusunu. Ben de yaşadım, ilk bir beş dakika ne yapacağımı düşünüyorum. Sonra yazmaktan vazgeçiyorum. Ertesi gün ve ya birkaç gün sonra tekrardan aynı konuyu yazmaya karar veriyorum ve aynı hatayı yapmamaya çalışıyorum. Şok duygusu hemen geçiyor zaten, geçtikten sonra dünyayı sorgulamaya başlıyorum.

3
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Turan ZEYBEK
Turan ZEYBEK
54K UP
Öğrenciyim

Benzer bir olayı ben de yaşadım.Telefon üzerinden bir soruya cevap verirken(900 kelimeyi geçmişti sanırım) konuyu internetteki kaynaklardan incelemek ve kaynak eklemek için Google'a geçmiştim.Geri döndüğümde tüm yazı silinmişti.Tüm yazı gözümün önünden geçti.5 dk sonra şok etkisi geçti ve yeniden cevap yazmaya başladım.

Ne mutlu ki hatırladıklarımı yazmaya başladığımda otomatik düzeltme(klavye) sayesinde metni yeniden yazabilmiştim.Telefonda otomatik düzeltme (klavye) ile yazabiliyorsan iyi yazılmıyorsa yapacak bir şey yok.

Tüm Reklamları Kapat

Önceki yazdığını(giden emeği) unutmalı 2 dk dinlenmeli ve yeniden yazmalısın.Yazmaya başlayınca zaten şok etkisi gider.

Çok kötü bir durum yaşayan bilir gerçekten.

4
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Çınar Civan
Bilim Araştırmacısıyım

Eğer amaç şoku atlatmaksa beynimiz bu işte gerçekten çok iyi. Negatif anıları çok kusursuz bir şekilde unutacak ve pozitif anılara odaklanmaya çalışacaktır. Bazen öyle olmadığını düşünsek bile durum böyle gerçekleşecektir.

Sizin durumunuza gelecek olursak, bundan sonra yazılarını Microsoft Online üzerinden Word belgesi olarak yazmanızı tavsiye edebilirim. Zaten bazı şeyler yaşanmadan kolay şekilde kavranamıyor. Beynimiz olaya dair daha önce bir anıyı hatırlayarak daha dikkatli davranmaya kendini programlayabilir. Aynı zamanda Word belgesi olarak kaydetmeniz gelecekte o yazıya ulaşmanızı kolaylaştırabilir.

Tüm Reklamları Kapat

Eğer kendinizi motive etmek ve moral almak istiyorsanız size şunları söyleyebilirim: Belkide bir daha yazarken amatörce yaptığınız hataları fark edecek ve yapmayacak, daha detaylı ve özenli bir yazı hazırlayacaksınız.

Not: Site moderatörlerinden Ufuk Derin’in dediğine göre taslak olarak kaydetme pilot makalelere de gelebilirmiş. Aynı şekilde bunu Soru&Cevap platformuna da getirmeyi düşünüyorlarmış. Zaten makaleniz onaylanırsa bir sonraki makalelerinizi taslak olarak kaydetme seçeneğini göreceksiniz.

1
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Sorulara Dön
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katmak için hemen buraya tıklayın.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
EA Akademi
Evrim Ağacı Akademi (ya da kısaca EA Akademi), 2010 yılından beri ürettiğimiz makalelerden oluşan ve kendi kendinizi bilimin çeşitli dallarında eğitebileceğiniz bir çevirim içi eğitim girişimi! Evrim Ağacı Akademi'yi buraya tıklayarak görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
Etkinlik & İlan
Bilim ile ilgili bir etkinlik mi düzenliyorsunuz? Yoksa bilim insanlarını veya bilimseverleri ilgilendiren bir iş, staj, çalıştay, makale çağrısı vb. bir duyurunuz mu var? Etkinlik & İlan Platformumuzda paylaşın, milyonlarca bilimsevere ulaşsın.
Youtube
2025'teki Güneş Fırtınasını Atlatabilecek miyiz?
2025'teki Güneş Fırtınasını Atlatabilecek miyiz?
İnternet Nasıl Çalışıyor? İzlemek İstediğimiz Videoları Bize Nasıl Gösteriyor?
İnternet Nasıl Çalışıyor? İzlemek İstediğimiz Videoları Bize Nasıl Gösteriyor?
Deprem Sırasında Gökyüzünde Neden Mavi Işıklar Oluşuyor?
Deprem Sırasında Gökyüzünde Neden Mavi Işıklar Oluşuyor?
Depremzedeler İçin Bilimseverler El Ele! [CANLI YAYIN]
Depremzedeler İçin Bilimseverler El Ele! [CANLI YAYIN]
Güneş Yerine Karadelik Koysak Ne Olur?
Güneş Yerine Karadelik Koysak Ne Olur?
Podcast
Evrim Ağacı'nın birçok içeriğinin profesyonel ses sanatçıları tarafından seslendirildiğini biliyor muydunuz? Bunların hepsini Podcast Platformumuzda dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify, iTunes, Google Podcast ve YouTube bağlantılarını da bir arada bulabilirsiniz.
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor
Evrim Ağacı Uygulamasını
İndir
Chromium Tabanlı Mobil Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
İlk birkaç girişinizde zaten tarayıcınız size uygulamamızı indirmeyi önerecek. Önerideki tuşa tıklayarak uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu öneriyi, yukarıdaki videoda görebilirsiniz. Eğer bu öneri artık gözükmüyorsa, Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Chromium Tabanlı Masaüstü Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
Yeni uygulamamızı kurmak için tarayıcı çubuğundaki kurulum tuşuna tıklayın. "Yükle" (Install) tuşuna basarak kurulumu tamamlayın. Dilerseniz, Evrim Ağacı İleri Web Uygulaması'nı görev çubuğunuza sabitleyin. Uygulama logosuna sağ tıklayıp, "Görev Çubuğuna Sabitle" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Eğer bu seçenek gözükmüyorsa, tarayıcının Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Safari Mobil Uygulama
Sırasıyla Paylaş -> Ana Ekrana Ekle -> Ekle tuşlarına basarak yeni mobil uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu basamakları görmek için yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak için tıklayın

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close