Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Berat Kule
Berat Kule
6K UP
Üye
0

Elektronik devrelere ilgisi olan biri nereden başlamalıdır?

373 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Cem Ergünay
Elektrik Mühendisi

Öncelikle bu kişi ilginin hangi seviyede olacağına karar vermeli. Meslek olarak ilgilenecekse Muhammed Bey'in cevabına katılıyorum ancak hobi olarak ilgilenecekse bu kadar detaya inmek sıkıcı olabilir. Artık lego parçaları gibi elektronik devreler hazır üretilebiliyor. Eğer amaç hayal gücüne göre bir şeyler ürettiğini görmekse elektronik hazır kitlerden başlayabilir. Rasperry pi ya da arduino gibi devreler bu işleri çok kolaylaştırdılar. Hiç programlama bilgisi bilmeden devrelerin dilini çözmek yarım gün, hazır bir kit üzerinden çalışan bir "şey" yapmak 1-2 gün sürer.

Bu artık tatmin etmemeye başladığında ya daha karmaşık projelere girişebilir ya da daha detaylı elektronik devrelere ilgi duyulabilir. Hatta meslek olarak bile ilgilenebilir.

Benim tavsiyem ilginin hangi oranda olacağına (sonradan değişse bile) karar vermek sonra da ona uygun bir adım atmak. Ufak bir adım bile, ne istediğini anlamasını sağlamasa bile en azından ne istemediğini anlamasına yardımcı olacaktır.

Tüm Reklamları Kapat

5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Muhammed Selim Yıldız
Bilgisayar Mühendisi

Öncelikli olarak temel elektrik bilgisiyle (volt amper direnç vs.) başlayabilirsiniz. Elektrik Alan, elektrik Akısı, Gauss Yasası, elektriksel potansiyel, kondansatörler, doğru akım devreleri, Kirchhoff Kanunları, manyetik alan, Biot-Savart Yasası, Ampere Yasası, Faraday Yasası gibi konu başlıkları ile güzel bir temel oluşturabilirsiniz. Ardından devre elemanlarının tanım bağıntıları, devre çözüm yöntemleri, yariletken malzemeler, ideal diyot, diyot öngerilimleme durumları, diyodun dirençleri, DC girişli seri ve seri-paralel diyot devreleri, mantık kapıları, doğrultucu, kırpıcı ve kenetleme devreleri, zener diyot uygulamaları, BJT, JET ve MOSFED gibi transistörlerin kullanımı gibi başlıklarla da ileri seviye bilgi sahibi olabilirsiniz

3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close