Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
4

Eğer birgün doğada kaybolursak ve bir yerimiz derin yaralanırsa ve o ağrıyı acıyı geçirmek için doğadaki hangi bitki türlerini kullanabiliriz?

500 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Gökdeniz Sağlam
Araştırmacı Yazar

Doğada yaralanmaşara, yanıklara karşı kullanılabilecek en bilindik bitkiler ‘Aloe Vera’ bitkileridir. Nemlendirici özelliğyle beraber özellikle yanık gibi durumlarda etkili olmasıyla bilinen Aloe Vera’nın yaralarda iyileştirme hızını arttırdığı bilimsel bir gerçek.

Yine yaralarda ve yüksek ateş durumlarında ateş düşürücü ve ağrı kesici olarak ise ‘Söğüt Ağacı’ yaprakları kullanılabilmektedir.

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. Ebru GÖKALP ÖZKORKMAZ, Yusuf ÖZAY, et al. Yara İyileşmesi Ve Yara İyileşmesinde Kullanılan Bazı Bitkiler. Alındığı Tarih: 22 Mart 2024. Alındığı Yer: dergipark | Arşiv Bağlantısı
11
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Cengiz Atabey
Hemşire - Anestezi TEK.

Doğada kaybolma durumunda kullanacağınız bitkilerin 2 farklı kullanım metodu bulunur. Çiğneyerek kullanmak veya doğdudan scar dokusu üzerine uygulamak. Ancak unutmayın ki bitkisel de olsa bu maddeler belirli steril koşullar elde edilmedikçe kullanılmamalıdır. Aksi taktirde yarardan çok zarar görmeniz kaçınılmaz olacaktır. Çiğneme yolu ile tüketilecek bitkilerin en az 2 dakika kaynar suda sonrasında 20 dakika soğuk suda bekletilmesi gerekir, yara üzerine uygulanacak bitkilerin 5 dakika kaynayan suda bekletilmeli [1] ve soğuduktan sonra kullanılmalıdır. Bitki üzerindeki organizmalar yüksek oranda azalmış olacaktır. Aktif bir kanamanız olduğunda “güzel avrat otu” isimli bitkiyi kullanabilisiniz bu bitki günümüzde sentetik olarak kullanılan “Atropin” in atasıdır. Doğrudan yara üzerine uygulanabilir kanamayı dakikalar içinde durduracaktır. Antibiyotik türevi için zencefil tüketebilirsiniz aktif olarak bağışıklık sistemine yardım edecektir . “Ekinezya” çiğnenerek antioksidan ve antibiyotik türevi olarak kullanılabilir. “Okaliptüs” doğrudan yara üzerine antibiyotik ve antibakteriyel olarak kullanılabilir.[1]

Kaynaklar

  1. Duygu Türközü, et al. Bitkiler Ve Ilaç Etkileşimleri. Alındığı Tarih: 31 Mart 2024. Alındığı Yer: Göztepe hastanesi doi: 10.5222/J.GOZTEPETRH.2013.164. | Arşiv Bağlantısı
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close