Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
5

Dünya'da hiç gece olmasaydı hayvanlar ve bitkilerde ne gibi değişiklikler olurdu?

Dünyamızın iki güneşin ortasında olsaydı ve hiç bir zaman hiç bir yerinde gece olmasaydı ne gibi değişiklikler olurdu? Örneğin siyah renkli avcılara pek rastlanmazdı ama sizce kamuflaj nasıl olurdu? canlıların renkleri nasıl olurdu? Bitkiler nasıl olurdu? Günebakanların kafası çok karışır mıydı?
4,751 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Ismail Vevo
Araştırmacı

Öncelikle ışığın bir kütlesi vardır , buna radyasyon da dahil, her maddenin bir ağırlığı var, hiç gece olmasaydı güneş ışınları hep canlılar üzerinde olduğu için hep ışığa ve radyasyona, yani açık söylemek gerekirse itme tepkisi ile karşı karşıya kalırdık , buda canlılar için iyi birşey değil, canlıların doğası gereği desarj olmak zorunda , yani gündüz aldığı ışığı, akşam geri vermekte , 2 yönlü sonuç çıkar ,1.si d vitamini fazlalığı insanda zararlı birşey, biyoloji olarak çökerdik, diğer canlililar bitkiler de öyle , nasıl çiçeği çok sulamak çürütür?çok ışıkta maruz kalmak ta biyolojik kaosa neden olur ,2.si dışsal etki, yani; fiziksel değişimler yaşardık,örneğin kutuplarda çok ışık var , kar yüzünden , eskimoların gözü o yüzden evrimleşmiş , kısaca fiziksel ve biyolojik okuntu kaçınılmaz olurdu, herşeyim azı yarar çoğu zarar :) saygılar...

1,469 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Bilgi. (10 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 10 Temmuz 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ersals Krononot
Ersals Krononot
252K UP
Krononot⁸

Farklı yıldız sistemlerinde çift güneş sık görülen bir durum. Her ne kadar iki tane yıldızın bulunması herşeyi etkileyecekmiş gibi görünse de, yıldızlar gezegenleri karanlıktan mahrum bırakacak konumlara sahip olamazlar genellikle. Çünkü merkezde konumlanırlar.

Dünya üzerindeki canlılık, merkezde bulunan tek bir yıldız etkisinde gerçekleşmiştir. Kocaman bir evrim süreci tamamen bu sistemin bir sonucudur. Bu nedenle dünyada hiç gecenin olmadığı bir durumda, şu andaki canlılık gelişmezdi. Sirkadiyen ritm, güneşe bağlı canlılığın varlığını devam ettirme ritmidir. Güneşe bağlı gelişim modeli. Karanlığın olmaması durumuna bağlı canlılık gelişimi de gözlenebilirdi belki, ancak soruda günümüzdeki canlılığa ne olurdu şeklinde bir yaklaşım var. Canlılığın hangi aşamasında gündüz-gece ayrımı yok olmaktadır net değil. Canlılığın oluşumu sonrası mutlak gündüz söz konusu olduğunda, sadece gündüz ya da sadece gece aktif olan canlı grupları, sirkadiyen ritmlerinin bozulmasıyla yüzleşmek zorunda kalırlardı. Bundan çok etkilenmeden hayatta kalabilenler, yeni sisteme adapte olmaya başlarlardı uzun vadede. Yine uyum sağlayabilenler hayatta kalabilir, onların gen yapıları geleceğe aktarılır, elenenler yok olurdu.

Tüm Reklamları Kapat

1,095 görüntülenme
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close