Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Ahmet Yahya Aykanat
Üye 23 Ekim 2022 1 Cevap
3

Dünya'da ışık hızı üstüne çıkmak için yapılan bir çalışma var mı?

Halihazırda dünya üzerinde warp motoru veya herhangi bir ışık hızı üstü motor için çalışılıyor mu?
226 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye Bilim meraklısı 24 Ekim 2022

Günümüzden 500 yıl önce, biri veya birileri Ay'a gidileceğini hayal etmiş olabilir. Fakat oturup Ay'a gidebilmek için roket geliştirmeyi deniyor olamazlardı. Ay roketi geliştirebilmek için, öncesinde bir dizi şeylerin keşfedilmiş, icat edilmiş, bazı teoriler geliştirilmiş olması gerekiyor. Bu süre zarfında keşfedilmiş bir çok şey yeni fikirleri gebe bırakır ve çoğu fikir(hipotez) terk edilir. Neredeyse sayısız fikir ve icat elenir. "Evrim her yerde!" Günümüzdeki bir akıllı telefonlar pat diye geliştirilmedi. Günümüzdeki basit bir keman pat diye geliştirilmedi. Tıpkı insan türü gibi.

Warp motoru da böyle bir şey, hayal ediyoruz, teoride mümkün olup olmadığını araştırıyoruz ve öğreniyoruz ki bilmediğimiz çok şey var. Hatta bilmediğimizi bile bilmediğimiz şeyler olabilir.

Düşünün: Günümüzden 500 yıl önceki insanlık, tuşlu cep telefonlarını geliştirip dokunmatik akıllı telefon haline getirebilir miydi? Olmayan bir şeyi geliştiremezler öyle değil mi? Kimyasal roketlerden pat diye warp motoruna upgrade mi? Bunun mümkün olabileceğini düşünmek "dindir." O dönemdeki insanlar, henüz tuşlu cep telefonunun icat edilip kullanılacağını bilmiyordu, bununla kalmayıp bilmediklerini bile bilmiyordu. Yani akıllı cep telefonu geliştirebilmek için önce tuşlu telefonu geliştirmiş olmamız gerekir. Tuşlu telefonu geliştirebilmek için de telgrafın geliştirilmiş olması, telgrafın geliştirilebilmesi için ise...

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. S. R. Gast. Star Trek &Rsquo;S Warp Drive Leads To New Physics. (13 Temmuz 2021). Alındığı Tarih: 24 Ekim 2022. Alındığı Yer: Scientific American | Arşiv Bağlantısı
1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close