Patojenlerden korunmanın yönetimi artık hepimizin Kovid pandemisiyle de iyice idrak ettiği gibi hijyen kuralları ile mümkün. Elleri iyi yıkama, maske ve koruyucu önlük takma ve bunların temizliğini sağlama, gerekirse sık değiştirme, ortamın havasının temiz olması ve doğru havalandırma her türlü patojen için dikkat edilmesi gerekenler.
Kasaplar kesimhanelerde veya perakende et satış mazalarında çalışıyor olabilir. Öncelikle hem kesimhaneler hem de perakende et satış yerlerinin nasıl düzenleneceği (kullanılan materyallerin kolay temizlenebilen metal veya mermer veya plastik olması, havalandırma ve soğutma sistemleri, metrekareye düşen kişi sayısı ve et stoğu gibi) yönetmeliklerle belirlenmiştir. Bu yönetmeliklerin amacı zaten kontaminasyonu minimize etmek ve tüketici sağlığını korumaktır. Ayrıca veteriner hekimlerin kesimhane, market ve et perakende satış yerlerini denetleme görevini de unutmamak gerekir.
Kasaplar kendi sağlıkları için yönetmeliklere uygun ortamlarda çalışır, denetleyen veteriner hekimler ve belediye memurları ile işbirliği içinde olurlarsa, kişisel hijyenlerine dikkat ederler, çalıştıkları tezgahı da temiz tutar, atıkları iyi bir şekilde ayırır ve sıklıkla kesim ortamından uzaklaştırırlarsa büyük oranda korunmuş olurlar. Bunları başarılı şekilde uygulamanın en iyi yolu da işyerinde stres ve baskı altında olmamak, işyükünün adil bir şekilde çalışanlar arasında dağıtılması, çalışma koşullarının iyi olması ile mümkün.