Elbette var. Bunun sebebi bir dinin sizin hayatınız boyunca her şeye karışıyor olmasıdır, hatta ölünce ne olacağınıza bile karışır. Bu ahlaki midir, dinlerin uydurma olduğunu varsayarsak, bir varlık bilinci üzerinde yeniden ahlak temellendirmek-hakimiyet sağlamak ahlak dışıdır. Ancak bir tanrı varsa ahlakın ne olduğunu kendisi belirleyeceğinden; ahlaki normlar onun salt ürünüdür.
Ahlak denilen şey temelde insan uydurmasıdır. Bunun yegane amacı insanları bir arada tutabilecek kural ve inançlar geliştirmektir. Ahlaka uygun davranış sergilemeyen bireyler için de "adaleti" öne süreriz. Din, bireyin ahlaki normlarını mutlaklaştırma eyleminin bir sonucudur diyebiliriz.
Mutlak ahlak olamayacağından, subjektif ahlak ilkesini genel kılmak çelişik bir sonuçtur. Bu dolaylı olarak da dinlerin ahlaki ilkelerini "ahlak dışı" saymak hatadır. Yani dinlerin ahlak dışı olmasının sebebi, günümüz ahlak sistemine ters düşüyor olmasıdır. Her ne kadar ahlakımız din ile temelli olsa da inançlarımız doğrultusunda bunun pek de bir önemi yok. Örneğin başka bir varlığa zarar vermemek din aracılığıyla yaygınlaşan bir şey. Ancak bu norm artık kalıtsal hal aldığından birine zarar vermek de ahlak dışı konuma gelmiştir.
Ahlak, mutlak değil görelidir.