Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Namiq Memmedzade
Namiq Memmedzade
1,445 UP
Üye
6

Dil öğrenmenin en kolay yöntemleri nedir?

510 görüntülenme
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Cevap
Hüseyin Açar
Hüseyin Açar
152K UP
Fizik Öğrencisi

Merhabalar Namiq,

dil öğrenmek artık bulunduğumuz dünya şartlarında neredeyse zorunlu hale gelmiştir.

Tüm Reklamları Kapat

Bir dili öğrenmek demek; yazabilmek, konuşabilmek ve dinleyip anlayabilmek gibi 3 temel düzen üzerine kurulmuştur.

Bu 3 nü bir arada yapabilmenin en önemli unsuru ise grammer bilgisine sahip olmamızla başlar.

Tüm Reklamları Kapat

Ardından günlük dilden terimsel dillere doğru çalışmalar yapabiliriz.

Öncelik selamlaşma, yeme içme, konaklama ve gezme gibi ihtiyaçları karşılayacak bir kelime bilgisi, ardından ise çalışma yapacağımız alanla ilgili terimsel bilgileri istediğimiz dilde kavrama çalışması yapılmalıdır.

Naçizane tavsiyem; eğer mümkün ise öğrenmek istediğimiz dilin yaygın olarak kullanıldığı bölgelerde, dili ana dili olarak konuşan kişilerle vakit geçirip sohbet etmeye çalışmaktır.

İyi çalışmalar dilerim.

130 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Dili Öğrenenin Açıklaması. (1 Ağustos 2020). Alındığı Tarih: 1 Ağustos 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Cevap
Hasan Hasan
Hasan Hasan
3,216 UP
Öğrenci
Orijinal Soru: Nasıl bir dili daha hızlı ve kolay şekilde öğrenebiliriz?

Daha fazla maruz kalarak. Bence bu işin bir kısa yolu yok. Ne kadar o dil ile süre geçirirsen o kadar öğreniyorsun. Yöntem konusunda binlerce video ve Ted X konuşmaları var. Yöntemlerin verimliliği kişiden kişiye, seviyeden seviyeye hatta amaçtan amaca değiştiği için herkese "şöyle yap: her gün 50 kelime ezberle yıl sonunda 18 bin kelime ezberlemiş olursun demek bana pek mantıklı gelmiyor. Bir kelimeyi öğrendikten sonra onu gerçekten kullanabiliyor olmak lazım, bu yüzden kelime öğrenirken kullanıldığı bağlamı bilmek ve cümleler içinde öğrenmek daha sağlıklı bir öğrenim şekli. O yüzden size o söylenen yöntemleri deneyip en iyisini kendiniz için bulmanız daha sağlıklı olur. Kısaca söylemek gerekirse eğer yöntemleriniz içinde "konuşma, okuma, yazma ve dinleme" etkinlikleri bulundurursanız her türlü diliniz gelişecektir. Bunlardan biri eksikse tam olarak dili edinmiş olmuyorsunuz.

Örneğin İngilizce öğrenmek istiyorsanız dile maruz kalmak için internet ortamınızı tamamen İngilizce bir çevreye dönüştürmenizi tavsiye ederim. Mesela mizah içeriklerini Türkçe takip ediyorsanız İngilizce takip edin gibi. Kendimden örnek vereceğim ama herkese uygun olmayabilir bu tavsiyeler. Ben şöyle yapıyordum: sevdiğim bir filmden kısa bir sahneyi seçiyordum ve anlayana kadar tekrar ediyordum. Tüm cümleleri seçebilince ve anlamını da öğrenince başka bir sahneye geçiyordum. Bir de bana telaffuz konusunda yabancı kanallar ve IPA sistemi çok faydalı oldu. Dediğim kısa sahneden cümleleri seçemiyorsanız veya neden öyle okunduğunu anlayamıyorsanız, internete yazarak bakın. IPA ile, okunuşların resmi olmayan, günlük konuşmada nasıl değişebildiğini görün. Mesela İngilizcede sık sık "of, to" farklı telaffuz edilir, connected speech öğrenmek faydalı olacaktır, BBC pronunciation kanalı benim işime yaramıştı. Mesela Fransızcada "je suis" günlük konuşmada çok farklı söylenebilir. Ya da Arapça öğreniyorsanız her ülkenin farklı konuştuğunu görebilirsiniz. Diziyi izlerken ben neden söylediklerini anlamıyorum ya deyip üzülmeyin. Önce anlaması daha kolay bir çizgi film tercih edin, belli bir seviyeden sonra diğer filmleri açtığınızda bu telaffuz olayına dikkat edin. Bazıları telaffuzun, aksanın önemli olmadığını falan söylüyorlar ama bence belli bir seviyeden sonra hem özgüveniniz için hem de daha rahat anlaşılmak için doğru telaffuz da öğrenilmeli diye düşünüyorum. Bu tavsiyelerim baya öznel ve her amaca hitap etmeyebilir ama benim düşüncelerim bu şekilde.

Tüm Reklamları Kapat

2
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Sorulara Dön
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katmak için hemen buraya tıklayın.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
EA Akademi
Evrim Ağacı Akademi (ya da kısaca EA Akademi), 2010 yılından beri ürettiğimiz makalelerden oluşan ve kendi kendinizi bilimin çeşitli dallarında eğitebileceğiniz bir çevirim içi eğitim girişimi! Evrim Ağacı Akademi'yi buraya tıklayarak görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
Etkinlik & İlan
Bilim ile ilgili bir etkinlik mi düzenliyorsunuz? Yoksa bilim insanlarını veya bilimseverleri ilgilendiren bir iş, staj, çalıştay, makale çağrısı vb. bir duyurunuz mu var? Etkinlik & İlan Platformumuzda paylaşın, milyonlarca bilimsevere ulaşsın.
Youtube
Umut: Her Şey Çok Güzel Olacak mı?
Umut: Her Şey Çok Güzel Olacak mı?
Araba Tekerleği Yuvarlak Olmak Zorunda mı? Üçgen Tekerlek Mümkün mü?
Araba Tekerleği Yuvarlak Olmak Zorunda mı? Üçgen Tekerlek Mümkün mü?
Bazen Kalbinize Bıçak Saplanmış Gibi Bir Ağrı Hissediyor musunuz?
Bazen Kalbinize Bıçak Saplanmış Gibi Bir Ağrı Hissediyor musunuz?
Bir Diyetin Zırva Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?
Bir Diyetin Zırva Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?
Yazın Cereyanda (Soğuk Hava Akıntısında) Kalmak Sizi Hasta Eder mi?
Yazın Cereyanda (Soğuk Hava Akıntısında) Kalmak Sizi Hasta Eder mi?
Podcast
Evrim Ağacı'nın birçok içeriğinin profesyonel ses sanatçıları tarafından seslendirildiğini biliyor muydunuz? Bunların hepsini Podcast Platformumuzda dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify, iTunes, Google Podcast ve YouTube bağlantılarını da bir arada bulabilirsiniz.
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Gönder
Ekle
Soru Sor
Geri Bildirim Gönder
ve seni takip ediyor
Evrim Ağacı Uygulamasını
İndir
Chromium Tabanlı Mobil Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
İlk birkaç girişinizde zaten tarayıcınız size uygulamamızı indirmeyi önerecek. Önerideki tuşa tıklayarak uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu öneriyi, yukarıdaki videoda görebilirsiniz. Eğer bu öneri artık gözükmüyorsa, Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Chromium Tabanlı Masaüstü Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
Yeni uygulamamızı kurmak için tarayıcı çubuğundaki kurulum tuşuna tıklayın. "Yükle" (Install) tuşuna basarak kurulumu tamamlayın. Dilerseniz, Evrim Ağacı İleri Web Uygulaması'nı görev çubuğunuza sabitleyin. Uygulama logosuna sağ tıklayıp, "Görev Çubuğuna Sabitle" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Eğer bu seçenek gözükmüyorsa, tarayıcının Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Safari Mobil Uygulama
Sırasıyla Paylaş -> Ana Ekrana Ekle -> Ekle tuşlarına basarak yeni mobil uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu basamakları görmek için yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak için tıklayın

Önizleme
Görseli Kaydet
Sıfırla
Vazgeç
Ara

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close