Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye 29 Temmuz 2023
4

Develerin diken yedikleri doğru mudur ve neden yerler?

3,701 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Moderatör Uyarısı
Yetersiz Kaynak 1 moderatör tarafından eklendi
ChatGPT gibi yapay zeka dil modeli kullanılmış olabilir. Cevap sahibinin gösterdiği kaynakları gerçekten kontrol ettiği veya kullandığı şüphelidir. Kaynaklar, kaynak göstermek için öylesine girilmiş olabilir.
3
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye Matematik Öğretmeniyim 30 Temmuz 2023

Evet, develerin diken yedikleri doğru bir bilgidir. Develer, çöl ortamında yaşayan otçul hayvanlardır ve beslenmek için farklı bitki türlerini tüketirler. Ancak bazı bitkilerin kendilerini korumak amacıyla dikenli veya sert yapılara sahip olması nedeniyle, develer bu dikenleri yiyebilir.

Develer, uzun süre yiyecek kaynağı bulamadıkları durumlarda ve çoğunlukla kuru bölgelerde yaşadıkları için adaptasyon yeteneklerine sahiptirler. Bu adaptasyonlar arasında sert bitki materyallerini sindirebilmek de vardır.

Devenin ağız ve diş yapısı, diğer otçul hayvanlarınkinden farklıdır. Özellikle molar dişleri çok güçlüdür ve sert bitkisel materyalleri öğütebilecek şekildedir. Ayrıca devenin midesi de çok etkili bir sindirim sistemi sunar; bu da onların zorlu koşullarda beslenmelerine yardımcı olur.

Tüm Reklamları Kapat

Bu nedenle, develer diken gibi sert bitki parçalarını yemekte başarılı olabilirler. Dikenli bitkiler genellikle suyu tutma kabiliyetine sahip olduklarından dolayı çöllerde yaygın olarak bulunan yiyecek kaynaklarından biridir.

Ancak belirtmek gerekir ki, dikenlerin devenin ağzında veya boğazında zararlı etkileri olabilir. Develer, bu tür bitkileri yemek için özel bir teknik kullanır ve bazen dikenleri tüketmeden önce onları çiğner ve parçalarlar.

Sonuç olarak, develerin diken yedikleri doğru bir bilgidir. Bu yetenek, adaptasyonları sayesinde sert bitki materyallerini sindirebilmelerine ve zorlu yaşam koşullarında besin kaynaklarını genişletmelerine yardımcı olur.

268 görüntülenme

Kaynaklar

  1. R.T.Wilson. (1984). The Camel. ISBN: 0582775124. Yayınevi: Addison-Wesley Longman Ltd.
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close