Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Bu soruya yönlendirilmiş başka bir sorudan geldiniz: Ders calışma isteğini nasıl kazanabilirim?
Anonim
Anonim Üye
26

Ders çalışmaya çalışmak istediğimde beynim başka birşeye odaklanıyor ders çalışmak istemiyorum bu yüzden, bu tembellikten nasıl kurtulurum?

Ders çalışmak için masaya oturduğumda beynim sürekli oyalanacak, vakit kaybettirecek birsey arıyor. Ve bulmayıda başarıyor, ders çalışamıyorum sınavıma 1 yıl kaldı, hayatımı belirlicek bu sınav ancak ben ders çalışamıyorum. Bunun nasıl önüne geçerim, tembellikten nasıl kurtulup, beynimi eğitirim?
79,601 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Gülnur A
Gülnur A
28K UP
2KediAnnesi

Ders çalışmak bizim "zorunluluk" olarak algıladığımız bir durum. Doğal olarak zorunda olduğumuzu hissettiğimiz durumlardan kaçabiliyoruz. Size önerim ders çalışmayı zorunluluk olarak değil severek yapmanız. Konulara "öğrenmek zorundayım" mantığıyla değil "öğrenecek yeni şeyler var" mantığıyla baktığımda ders çalışmak benim için daha zevkli bir hale geliyor. Bir de ders çalıştığım masada sadece ders çalışıyorum, o masada dizi izlemiyor veya yemek yemiyorum. O masada sadece ders çalışıyorum. Böylelikle ders çalışmak için masaya oturduğumda canım dizi izlemek istemiyor ya da karnım acıkmıyor. Klasik koşullanma mantığı da diyebiliriz buna. Ben çalışma masamla acıkma dürtüsünü birleştirmemek için o masada sadece ders çalışıyorum. Ayrıca sıkıldığım anlarda ders çalışmayı bırakıp kısa molalar veriyorum. Aklımda sosyal medyada takılmak varsa bu dürtümü gideriyorum çünkü zaten aklım sosyal medya ile doluyken aklımı konuya odaklayamam. Bu yüzden aklımda beni oyalayan işlerimi hallediyorum. Ha sizin aklınızda birden çok düşünce dolanıyorsa size önerim kafanızı boşaltacağınız bir hobi bulmanız. Ben yürüyerek zihnimi boşaltıyordum, yürürken kendime zaman ayırıyor ve aklımdaki tüm sorunları düşünüyordum böylelikle ders çalışırken düşünecek konum kalmıyordu. Sizde kendi zevkinize göre bir hobi bulabilirsiniz muhakkak. Bir de dikkatiniz çok dağılıyorsa çalışma masanızda çok az eşya bulundurmanızı öneririm. Ben kendi masamda eşyalarımın yerine çok alıştığım için tek bir kağıt bile değişse dikkatim dağılırdı. Bu yüzden çalışma masamda kesinlikle bir düzenim olmalı. Bir diğer faktör de kesinlikle planlı çalışmanız. Ders çalışmaya bir planla başlamak gerçekten işleri çok kolaylaştırıyor. Şöyle örnek vereyim: bende yazın ders çalışmak için plan yapmıştım ancak ders çalışmaya plansız başladığım için çok verim alamadım. Ancak okullar açıkken dershaneye başlamış ve dershanedeki hocamla birlikte ders planı oluşturmuştum ve gerçekten okul yoğunluğuyla birlikte harika verim almıştım kendi çalışmamdan. Bu bakımdan ders planı çok önemli.

Diğer bir nokta ise kendinizi sıkmamak. Haftada bir günü kendinize ayırın. Evet, sınavınız önemli olabilir ama sizde çok önemlisiniz. Sağlığınızı kaybettiğiniz zaman gireceğiniz sınavın da bir önemi kalmayacak. Bu yüzden kendinizi strese sokmamanızı istiyorum sizden çünkü stres bir çok problemin ana kaynağı olabiliyor. Bu sebeple haftanın bir gününü rahatlamak ve zihninizi boşaltmak için kendinize ayırmanızı tavsiye ederim.

Tüm Reklamları Kapat

En başta söylediğim şeye tekrar değinmek istiyorum. Ders çalışmaya bir zorunluluk olarak değil hobi olarak yaklaşmayı deneyin. En basit örnekle şöyle diyeyim: Film izlemeyi çok severim. Boş vakit bulduğumda hep film izlerim. Ta ki Eğitim Filmleri dersini alana dek. Eğitim Filmleri dersinde bize izlememizin "zorunlu" olduğu filmlerin listesini vermişti hoca. Ve o ana kadar hobim olan film izlemek, zorunluluk işin içine girdiği için eziyete dönüşmüştü. Bunun her alanda böyle olduğunu düşünüyorum. Kaynağa eklediğim bağlantı da size yardımcı olabilir. İyi çalışmalar dilerim, sınavınızda başarılar.

15,809 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Verimli Ders Çalışma Yolları. (18 Ağustos 2020). Alındığı Tarih: 18 Ağustos 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
31
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Hüseyin Açar
Fizik Öğrencisi
Orijinal Soru: Ders calışma isteğini nasıl kazanabilirim?

Merhabalar,

ders çalışmak hedeflerimize ulaşmak için kesinlikle vazgeçmememiz gereken ve rutin halinde devam etmesi önemli olan bir eylemdir.

Tüm Reklamları Kapat

Bunu 2020li yıllarda düzenli bir şekilde uygulaması zor gibi görünse de aslında olay tamamen bir alışkanlığı kazanmaktan ibarettir. Motivasyonunu yüksek tutup gerekli ortamı sağladıktan sonra ders çalışmak için hiç bir sebebin kalmamış anlamına gelebilir.

Bundan usanıp vazgeçmek istediğin zamanlar ise hedeflerine odaklanmanı tavsiye ediyorum. Kaynak kısmına bırakacağım link ile motivasyonunu artırabilirsin.

İyi çalışmalar diliyorum.

3,677 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Maddeler Halinde. (24 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 24 Temmuz 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
9
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close