Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Gül Akgül
Üye 19 Ocak 2023 1 Cevap
0

Biyomühendislik nedir?

Çalışma alanları, günümüzdeki, gelecekteki yeri nedir?
875 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Bünyamin Temir
Bünyamin Temir
3,414 UP
Genç bir araştırmacıyım 19 Ocak 2023

Biyomühendislik Bölümü Nedir?

Biyomühendislik bölümü; biyolojik tasarımlara ve biyomedikal teknolojilere mühendislik tasarım ve analiz prensiplerini uygulayan bir disiplindir. Biyomühendislik araştırmalarına örnek olarak kimyasallar üretmek için tasarlanan bakteriler, yeni tıbbi görüntüleme teknolojisi, taşınabilir hastalık teşhis cihazları ve doku mühendisliği yapılan organlar verilebilir.

Biyomühendislik öğrencileri, elektrik ve makine mühendisliği, bilgisayar bilimi, malzeme bilimi, kimya ve biyoloji unsurlarını içerebilen hem biyoloji hem de mühendisliğin temelleri konusunda eğitilirler. Bu genişlik, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin ilgi alanlarında uzmanlaşmasına ve müttefik alanlardaki araştırmacılarla geniş işbirliği yapmasına olanak tanır.

Tüm Reklamları Kapat

Biyomühendislik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Biyomühendislik, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Biyomühendislik; genetik, biyomedikal, moleküler, biyoteknik, elektrik ve makine gibi birçok mühendislik dalından paylara sahiptir.

Biyomühendislik Bölümü Dersleri Nelerdir?

Biyomühendislik bölümüne üniversite tercihleri arasında yer vermeyi planlayan aday öğrenciler;

Tüm Reklamları Kapat

Biyokimya,

Genel Kimya,

Fizikokimya,

Stoikiometri,

Akışkanlar Mekaniği,

Mikrobiyoloji,

Moleküler Biyoloji,

Biyopress Mühendisliği,

Hayvan Doku Türleri,

Immunoloji,

Tüm Reklamları Kapat

Simülasyon ve Proses Analizleri,

Biyomühendislik Tasarımı,

Ve daha birçok dersi 8 yarıyıllık eğitim süreleri boyunca başarı ile tamamladıkları takdirde “Biyomühendislik Lisans Diploması” elde etmeye hak kazanırlar. Biyomühendislik bölümünü başarı ile tamamlayanlara da “Biyomühendis” unvanı verilir.

Tüm Reklamları Kapat

Biyomühendislik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Yeni mezun biyomühendisler, kariyerlerine yön verme konusunda almış oldukları eğitim göz önünde bulundurulduğunda çok fazla seçeneğe sahip olurlar. Bu da biyomühendislerin gıda, enerji, ilaç, biyokimyasal, biyomedikal, bitki ve hayvan türleri, madencilik, arıtma, geri dönüşüm gibi birçok alanda kendilerine çalışma alanı bulabilirler.

Biyomühendislik Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Yukarıda saydığımız alanlardan yola çıkarak bu bölümden mezun olmuş olan mühendisler;

Tüm Reklamları Kapat

Genetik Analizler,

Biyolojik ve Sitolojik Testler,

Biyolojik Üretim Teknolojileri ve Süreçleri,

Reaktörler, Uygun Ayırma ve Saflaştırma Araç ve Gereçlerinin Belirlenmesi ve Tasarımı,

Malzeme Tasarımı, Geliştirilmesi, Üretimi ve Testi,

Gibi konularda söz sahibi olurlar.

136 görüntülenme
1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close