Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Yusuf E.
Üye
2

Bir yerde uzun saçı kazıtırsak saçlar küser ve bir daha çıkmaz yazıyordu. Bu gerçek midir?

507 görüntülenme
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Sezer Okay
Sezer Okay
112K UP
Biyoloğum.

Saçı sıfıra vurmanın faydaları oldukça fazladır. Saçınız gereğinden fazla dökülüyorsa, kafanızda açıklıklar oluşmuşsa saçınızı kazıtmanız yararınıza olacaktır. Bu gibi durumlarda saç sıfıra vurularak tekrar eski görünümüne kavuşabilir. Saçınızı kazıtarak saçlarınızın daha gür ve güçlü bir şekilde çıkmasını sağlayabilirsiniz. Saçı kazıtmanın faydaları şu şekildedir:

[1]Saç dökülmelerinin önüne geçilmiş olur.

Tüm Reklamları Kapat

Saç deriniz rahat nefes alır.

Kepek probleminden kurtulursunuz.

Tüm Reklamları Kapat

Saç derinizde yer alan zararlı organizmalardan kurtulursunuz. Bu sayede saçınız daha gür çıkar.

Eski saçınızın yerine çıkacak olan saç daha güçlü olacaktır.

Kafa deriniz temizlenir, ölü deriden kurtulursunuz. Kafa deriniz ne kadar sağlıklı olursa saçlarınızda o denli sağlıklı olur.

Saçlarınızdaki yıpranmalardan kurtulursunuz.

Kaynaklar

  1. U. D. Ki. Saçı Kazıtmanın Faydaları (İşe Yarar Mı?). (22 Aralık 2022). Alındığı Tarih: 16 Ağustos 2023. Alındığı Yer: Uzmanlar Diyor Ki | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
4
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tuğbişçe Sözlük
Saçlarını hastalık sebebiyle kazıtmış biri olarak

13 Yaşımda Pcos yüzünden saç dökülmesi yaşadım. Bu yüzden saçlarımı kazımak zorunda kaldım. İlk iki ay saç derisinde çok az uzama ve bazı yerlerde çıkmama oldu. Cildiyenin verdiği sarımsak özlü ilaçlar, karıştırılarak sürülen ilaçlar ve sarmaşık özlü şampuanlar kullandım. 8. sınıfın sonunda artık saçlarım uzamıştı ama düzenli çıkması için kuoföre gitmiştim. Erkek tipi kısa bir model verilebilmişti. 10. sınıfta saçlarım ensemin altındaydı. Şimdi 12. sınıf bitti ve saçlarımı omuzlarımın altında düzenli olarak kestiriyorum. Uzuyor ama zamana ihtiyaç duyuluyor. Saç dökülmesine karşı olan dermetolog önerili ürünler bu süreçte önemli yer tuttu. En büyük katetmeyi bu sarmaşık özlü şampuanı kullanmaya başladığımda aldım.

(Şampuanı şişeyi bitirdikten sonra içerik olarak değiştirmek gerekli. Yoksa vücut alışıyor ürüne ve tepki vermiyor. Vücudun adapte olma mekanizmasından ürünlere bir süre sonra bağışıklık gösteriyor deri veya bazı ürünlere ihtiyaç olduğundan alındılça gelişme gösterirken vücut, artık ürüne doyduğundan gelişme göstermeyi kesiyor. İlaç kullanırken nasıl bağışıklık kazanmamak için doktorlar ilaç değiştiriyorsa bu aynı nedendendir. Şampuan, yüz losyonu, yüz serumları, cilt kremleri, yüz yıkama jelleri vb. bakım ürünleri içinde bu durum söz konusudur. Farklı bir markaya geçilebilir, ürün içerik olarak değişik versiyonu seçilebilir ya da kullanıma bir kısa süreliğine ara verilebilir.)

Tüm Reklamları Kapat

Umarım yazdıklarım soruna ışık tutar.

Sevgilerimle Tuğba

2
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Joseph Joestar
Biyolojisever Üye

Saç kökten(derinin altından) oluşur ve yukarıya doğru yığılır. Eğer saçınız kısayken boyarsanız, saçınız uzadığında ucunda boyasız bir yer oluşmaz ama diplerinde boyasız yerler olur. Yani ne demek istiyorum? Saç uzaması ile ilgili her şey saçların deri altındaki kökleri ile ilgilidir. Köklere etki etmeyen hiçbir şey(saç kesmek, boyamak, yakmak vs.) saçın oluşumunu etkileyemez. Saçlar bütünsel bir yapı değildir, içinde canlı doku-hücre bulunmaz. Bir sistem bulunmaz. Bu yüzden herhangi bir stresi aktaramazlar. Kazıtma işlemi deriye-saç köklerine tesir edecek şekilde yapılmıyorsa(ki nasıl yapılır bilmiyorum) saç uzamasına bir etkisi olmaz.

1
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Sorulara Dön
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katmak için hemen buraya tıklayın.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
EA Akademi
Evrim Ağacı Akademi (ya da kısaca EA Akademi), 2010 yılından beri ürettiğimiz makalelerden oluşan ve kendi kendinizi bilimin çeşitli dallarında eğitebileceğiniz bir çevirim içi eğitim girişimi! Evrim Ağacı Akademi'yi buraya tıklayarak görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
Etkinlik & İlan
Bilim ile ilgili bir etkinlik mi düzenliyorsunuz? Yoksa bilim insanlarını veya bilimseverleri ilgilendiren bir iş, staj, çalıştay, makale çağrısı vb. bir duyurunuz mu var? Etkinlik & İlan Platformumuzda paylaşın, milyonlarca bilimsevere ulaşsın.
Youtube
Freni Patlamış Bir Arabada Hayatta Kalabilir misiniz?
Freni Patlamış Bir Arabada Hayatta Kalabilir misiniz?
"Kütle" Diye Bir Şey Gerçekten Var mı?
Yılanlar Avlarını Çiğnemeden Nasıl Yutabiliyor?
Yılanlar Avlarını Çiğnemeden Nasıl Yutabiliyor?
Satranç Oyuncuları Günde 6000 Kalori Yakıyor Olabilir mi?
Satranç Oyuncuları Günde 6000 Kalori Yakıyor Olabilir mi?
Depreme Hazırlıklı Olsak Sonucunu Değiştirebilir miydik?
Depreme Hazırlıklı Olsak Sonucunu Değiştirebilir miydik?
Podcast
Evrim Ağacı'nın birçok içeriğinin profesyonel ses sanatçıları tarafından seslendirildiğini biliyor muydunuz? Bunların hepsini Podcast Platformumuzda dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify, iTunes, Google Podcast ve YouTube bağlantılarını da bir arada bulabilirsiniz.
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Gönder
Ekle
Soru Sor
Geri Bildirim Gönder
ve seni takip ediyor
Evrim Ağacı Uygulamasını
İndir
Chromium Tabanlı Mobil Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
İlk birkaç girişinizde zaten tarayıcınız size uygulamamızı indirmeyi önerecek. Önerideki tuşa tıklayarak uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu öneriyi, yukarıdaki videoda görebilirsiniz. Eğer bu öneri artık gözükmüyorsa, Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Chromium Tabanlı Masaüstü Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
Yeni uygulamamızı kurmak için tarayıcı çubuğundaki kurulum tuşuna tıklayın. "Yükle" (Install) tuşuna basarak kurulumu tamamlayın. Dilerseniz, Evrim Ağacı İleri Web Uygulaması'nı görev çubuğunuza sabitleyin. Uygulama logosuna sağ tıklayıp, "Görev Çubuğuna Sabitle" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Eğer bu seçenek gözükmüyorsa, tarayıcının Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Safari Mobil Uygulama
Sırasıyla Paylaş -> Ana Ekrana Ekle -> Ekle tuşlarına basarak yeni mobil uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu basamakları görmek için yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak için tıklayın

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close